banner564

Siyasetin oyunu

UBP Milletvekili Hasan Taçoy, Gübre ve Hayali Hellim dosyalarını, eski Başbakanlardan İrsen Küçük’ün kapattığını söyledi

Siyasetin oyunu
banner598
  Meclis Genel Kurulu’nda Suni Gübre (Biyokim) davası ve hayali hellim ihracatına yönelik dosyaları gündeme taşıyan Ulusal Birlik Partisi (UBP) Milletvekili Hasan Taçoy, Diyalog TV’de katıldığı Aytuğ Türkkan ile Detay programında önemli açıklamalar yapmaya devam etti. 
CTP iktidarı dönemine dayanan iki dosyanın  İrsen Küçük’ün Başbakan olduğu dönem kapatıldığını iddia eden Taçoy, geçmişteki siyaset oyunlarına dikkat çekti. 
   “İrsen Küçük Başbakan olduğu dönemde de bu dosyaların üzerine gidilmesi gerektiğini söyledim. UBP’den istifa etmeden öncede bu konuları Sayın Küçük’le çok tartıştım ancak bir sonuca gidemedim” diyen Taçoy, İrsen Küçük’ü bazı medya organlarıyla işbirliği yapmak suretiyle dosyaların kapatılması noktasında anlaşmakla suçladı. Taçoy şöyle dedi: 
   “Siyaseten yerinmek istemeyen kişiler, belli çevreler tarafından aleyhlerinde yayın olmaması nedeniyle belli başlı kişileri affederek bir başka yöntemle onları susturma yoluna gitmiştiler. Sayın Başbakan o dönemde bizlerin kendisine karşı gelmemiz nedeniyle bazı kişilere, gazetelere ya da yayın yapan kurum kuruluşlara ön vermiştir. Bu davaların geri çekilmesi durduk yere “bir şey bulamadık” diye değil, siyasi imkanlarla yapılmış işlerdir. O dönemlerde de çok karşı çıktım ama olmadı. Sayın İrsen Küçük’ün bu davaları nasıl gerçi çektirdiğini ben tahmin edebilirim.”

“Devlet zarara uğratıldı.. Kim ödeyecek”
   Başsavcılık’ın kapattığı Biyokim gübre konusuna değinen Taçoy, devletin zarar uğratıldığını ve bunun hesabının verilmesi gerektiğini kaydetti: 
  “Biyokim konusunda mahkeme kazanılmış olmasına rağmen devletin Biyokim için verdiği 500 bin TL’lik avansın hala daha ödenmemesi konusu var. Devlet burada zarara uğratılmıştır. Bakanlar Kurulu karar aldı ve kooperatife empoze ettiniz bu parayı ödemesi için ve ödettiniz. Bu kararı alan kişiler için ceza verilmeyecek mi? Ben bunu söylüyorum devletin parası bir şirkete ya da kişilere verildi ve karşılığı alınmadı. Bunun üzerine kim yürüyecek? Siz suç arıyorsanız işte size suç!” 

Bakanlar Kurulu’ndan rüşvet kararı
    Hayali hellim ihracatı konusunda da devletin zarar uğratıldığını savunan Taçoy, Bakanlar Kurulu rüşvet için para ödedi” diyerek bunun hesabının sorulması gerektiğini söyledi. Taçoy şöyle devam etti:
“24 bin 500 Euro… Devlet tarafından ödendi. Niye ödendi? İçerisinde hellim olan tır Romanya’ya geçecekmiş de oradaki gümrük görevlilerine rüşvet verilecekmiş. (Ki burada iddia ediyorum ki bu tır Kapıkule’yi bile geçmemiştir) Dönemin Bakanlar Kurulu rüşvet için karar aldı. Bu olabilir mi? Kime gitti bu para, o da belli değil. Bu parayı hepimiz ödedik. Sayıştay’ı göreve çağırıyorum, bu parayı hangi kalemden ödediler, nasıl öderler? Bu bir suç mudur? Evet suçtur. Bunun peşine düşüne yok. Buyun işte bir şey yapın.”

“Dosyalar yeniden açılabilir”
Savcılık dosyayı kapattıysa bu dosyalar yeniden açılamaz mı?” sorusunu yanıtlayan Taçoy, “Savcı dosyayı geri çekebilir ama bu dosyanın kapatıldığı anlamı taşımaz. Siz yine bu davayı açabilirsiniz” yanıtı verdi. Bekleyeceklerini ve hükümetin bu adımı atması gerektiğini söyleyen Taçoy, bu adımın atılmaması durumunda gereğini kendilerinin yerine getireceğini ifade etti. 
Taçoy, “tüm dosyalarla ilgili bizler de süreçleri takip edeceğiz” diyerek sözlerini noktaladı. 

Güncelleme Tarihi: 08 Mart 2018, 11:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474