banner564

Siyasi fıkra gibi

Birikim Özgür’ün, SYRIZA Lideri Aleksis Çipras’ı atacağı adımlarda KKTC’yi örnek almaya davet etmesine, Asım Akansoy’dan ilginç bir benzetme geldi

Siyasi fıkra gibi
banner598
Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Birikim Özgür’ün bir demecinde, “SYRIZA Lideri Aleksis Çipras’ı atacağı adımlarda “KKTC’yi örnek almaya” davet etmesi sosyal medyada olduğu kadar siyasi kulislerde de gündem oldu. Özgür’ün bu açıklaması CTP içinde de tartışma yarattı.
Diyalog Tv’de yayınlanan Aytuğ Türkkan ile DETAY programına katılan CTP milletvekili Asım Akansoy,  Birikim Özgür’ün açıklamalarını eleştirdi. Özgür’ün açıklamalarını ‘Siyasi fıkraya’ benzeten Asım Akansoy, “Herkesin ne söyleyeceğini bilmesi gerekiyor. Konuşamayanların da konuşmaması gerekiyor” dedi. 

“Siyaseten bir fıkra gibi” 
“Biz başarılı olduk SYRIZA da bizi takip edip başarılı olsun söylemi doğrusu siyaseten bir “fıkra gibi” değerlendirmesi yapabiliyorum. Olaya biraz daha sakin ve sağlıklı bakmak lazım” diyen Akansoy, parti yönetimine de eleştirilerde bulundu.
Asım Akansoy, milletvekillerinin parti sözcüsü olduğunu ifade ederek, parti karaları dışında yapılacak açıklamaların disiplin konusu olduğunu belirtti 

“Parti yönetiminin çok katı önlem alması gerekiyor” 
Akansoy, “Bizde milletvekilleri parti sözcüsüdür ve parti sözcülerinin parti tüzük ve programı ile partinin aldığı kararlar dışında açıklama yapması disiplin suçudur. Bir partide çok seslilik parti içinde olur, dışarıda olmaz. Partiyi zor durumda bırakacak, parti kararlarıyla uyuşmayan açıklamalar kafa karışıklıkları yaratır. Bu bizi de zor durumda bırakıyor. Parti yönetiminin bu yönde önlem alması gerekiyor, almazlarsa da onların vereceği bir hesaptır bu” ifadelerini kullandı. 
Asım Akansoy, tartışmaların sosyal medyaya da kaydığını ifade ederek, “Parti yönetiminin çok katı önlemler alması gerekiyor. Herkesin ne söyleyeceğini bilmesi gerekiyor. Konuşamayanların da konuşmaması gerekiyor” diye konuştu.  
Bu tip farklı mesajların Cumhurbaşkanlığı seçiminde adaya zarar verip vermediğine ilişkin bir soruya karşılık Akansoy, “parti olarak Sibel Siber’in etrafında kenetlendik ancak yolda yürürken bu tür rahatsızlık verici açıklamaların olması hepimizi etkiliyor” dedi. 

Güncelleme Tarihi: 30 Ocak 2015, 10:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474