banner564

“Siyasi itibarları korunacak”

Kıbrıs konusuyla ilgili tezi bulunan Bilal Erdoğan, “KKTC’deki kardeşlerimize en ciddi manada destek olmaya çalışacağız” dedi

“Siyasi itibarları korunacak”
banner598
Erzurum’da Yakutiye Medresesi'nde “Kıbrıs Sorunu" konulu konferans düzenlendi. 
Konferansta, Erzurum’da temaslarda bulunan Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova ile Kıbrıs konusuyla ilgili tezi bulunan, Türkiye Genlik Vakfı (TÜGVA) Yüksek İstişare Kurulu Üyesi, TC Cumhurbaşkanı’nın oğlu Bilal Erdoğan birer konuşma yaptı. 
Kıbrıs, müzakere süreci ve yükseköğretim konularının ele alındığı etkinlikte Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, Aziziye Belediye Başkanı Muhammet Cevdet Ayhan ve Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı da konuştu.
Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Özdemir Berova, konuşmasında, Anavatan Türkiye’nin son 10 yılda artırdığı girişimler ile Kıbrıs konusunda daha proaktif ve daha ısrarcı bir tutum sergilendiğini söyledi.
Kıbrıs sorununu anlayabilmek için Kıbrıs’ın tarihinin iyi bilinmesi gerektiğini belirten Berova, adada ki Türk varlığının 1571’den beri var olduğuna işaret etti. Berova, ada üzerindeki refahın artırılması için Anadolu’nun birçok yerinden mesleklerinde usta olan Türk nüfusun adaya adım getirildiğini belirtti.

Erdoğan: KKTC’ye destek olmayı sürdüreceğiz
Türkiye Genlik Vakfı (TÜGVA) Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan da konuşmasında, “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki (KKTC) kardeşlerimize en ciddi manada destek olmaya çalışacağız ve bir yandan da onların siyasi itibarını her platformda korumaya çalışacağız” dedi. 
Anadolu Ajansı’nın haberine göre, Erdoğan, üniversite yıllarında Amerika'da bir onur belgesini bitirmek için tez yazdığını belirterek, "O tez Kıbrıs meselesi ile ilgilidir" diye konuştu.
Tezinin sonunda "Türkiye'de bir paradigma değişikliği olmadığı sürece Kıbrıs meselesinde de bir değişiklik olmaz" dediğini aktaran Erdoğan, "Türkiye'nin yönetiminde bir paradigma değişikliği oldu. Bu dönemden sonra Yunan'ın Avrupa kapısı allak bullak oldu. O zamandan beri gerçekten Kıbrıs konusunda bize bir şey diyemez, bu konuyu bizim başımıza kakamaz oldular" ifadesini kullandı.
Halk oylamasına da değinen Erdoğan, "Şimdi önümüzde bir referandum süreci var. Bu süreç aslında Türkiye'nin bölgesel meselelerde daha güçlü şekilde kendini ifade edebilmesi ve daha bağımsız adımlar atabilmesi açısından bir ön adımı olacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

Güncelleme Tarihi: 12 Mart 2017, 10:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474