banner564

“Siz yürüdükçe diyabet uzaklaşır”

Kıbrıs’ta her ailede hemen hemen bir diyabet hastası bulunduğuna dikkat çeken Akıncı, bu konuda farkındalığın büyük önem taşıdığını söyledi

“Siz yürüdükçe  diyabet uzaklaşır”
banner598
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı önceki gün akşam Kıbrıs Türk Diyabet Derneği’nin Hidden Garden’de düzenlediği baloya eşi Meral Akıncı ile birlikte katıldı.
Etkinlikte konuşma yapan Cumhurbaşkanı Akıncı, Kıbrıs’ta her ailede hemen hemen bir diyabet hastası bulunduğunu ve kendi annesinin de diyabet hastası olduğunu ifade ederek, belli bir yaştan sonra her insanın ya diyabet hastası ya da diyabet adayı olabileceğine işaret etti.
Bu konuda farkındalığın büyük önem taşıdığı belirten Akıncı, farkında olunmaması halinde tedbir almanın da mümkün olamayabileceğine dikkat çekti.
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, farkında olunması halinde diyabetin insana yeni beslenme şekli ile hareketli bir yaşamı getirdiğini de belirterek, bu kapsamda derneğin “Siz yürüdükçe diyabet uzaklaşır çok” sloganının çok yerinde olduğunu kaydetti.

Oymacı: Devletin diyabet politikası oluşturması şart
Kıbrıs Türk Diyabet Derneği Başkanı Mustafa Oymacı ise, diyabetin önlenebilir bir hastalık olduğunu ifade ederek, bunun için devletin bir diyabet politikası oluşturması gerektiğini kaydetti.
Baloda yaptığı konuşmada derneğin yürüttüğü faaliyetlerden bahseden Oymacı, ülkede 2008 yılında yapılan taramada yüzde 11.7 diyabetli yüzde 18 de gizli diyabetli saptandığını anımsatarak, gelinen aşamada dünya genelinde artış gösteren diyabetin ülkede yüzde 14-15’lere ulaşmış olabileceğine işaret etti.

Güncelleme Tarihi: 29 Kasım 2015, 10:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474