banner564

“Sizden biriyim”

EMİTT’teki KKTC standını ziyaret eden Fatih Terim, babasının Kıbrıslı olduğunu ve kendisini Kıbrıslı Türk gibi hissettiğini söyledi

“Sizden biriyim”
banner598

Turizm Bakanlığı, yurt dışı turizm tanıtma ve pazarlama çalışmaları kapsamında, turizm sektörü ile birlikte, İstanbul EMİTT Turizm Fuarında 4. gün tanıtımlarını sürdürdü. KKTC standına özel davetli olarak gelen Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, stantta Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu ile bir araya geldi.

Fatih Terim, babasının Kıbrıslı olduğunu ve bu nedenle kendini Kıbrıslı Türk olarak hissettiğini söyledi. Terim, Kuzey Kıbrıs’ı çok sevdiğini de dile getirerek, KKTC turizminin spor turizmi için de teşvik edilmesini istedi.
Fatih Terim, KKTC’nin ambargolar altında spor faaliyetlerini yürüttüğünü bildiğini ve bu durumdan dolayı rahatsızlık duyduğunu dile getirerek, KKTC’de kamp yapma olanaklarının oluşturulması için girişimde bulunacağını söyledi.
Otellerin antrenman sahası ve spor tesisleri yapması için teşvik edilmesi gerektiğini de söyleyen Terim, bu sayede kamp yapmak için takımların otellerde konaklayabileceğini ifade etti.
Terim, Kıbrıs yemeklerinin çok güzel olduğunu da söyleyerek, her KKTC’ye gelişinde Kuzey Kıbrıs’a özgü yemekleri tattığını söyledi.

Sucuoğlu: Düşünceler memnuniyet verici
Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu da, Fatih Terim’in yapmış olduğu bu anlamlı ziyaret için kendisine teşekkür ederken, Fatih Terim’in ülke turizmine katkıda bulunma düşüncesini memnuniyetle karşıladığını söyledi.
Sucuoğlu, sporun turizme katkıda bulunmasının ülke turizmi için de bir artı olacağını söyleyerek, Antalya’da olduğu gibi “spor turizmi” adı altında yapılan turizm modelinin ülke ekonomisine katkısının büyük olacağını söyledi.

YDÜ, EMİTT’e katıldı
Öte yandan Yakın Doğu Üniversitesi’nin (YDÜ), dünyanın en büyük beş turizm fuarından biri olan EMİTT’e katıldığı bildirildi.

YDÜ’den yapılan açıklamada, 70’e yakın ülkeden 4 bin 500 katılımcıyı bir araya getiren Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı-EMITT’e Turizm Bakanlığı şemsiyesi altında turizmde yetkili birlikler ve turizmcilerle birlikte katılan YDÜ’nün, KKTC’ye sağlık turizmi kapsamında daha fazla turist hastanın getirilmesine yönelik temaslarda bulunduğu belirtildi.
Açıklamada, fuar kapsamında TC Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Dünya Sağlık Turizmi Konseyi Onursal Başkanı Emin Çakmak, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Dış İlişkiler Başkanı ile Otelciler Federasyonu Başkanı yanında pek çok ülke temsilcisi ile bir araya gelen YDÜ Turizm İşletmeleri Genel Müdürü ve YDÜ Hastane Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Savaşan'ın, başta Türkiye ile Orta Doğu ve Avrupa ülkeleri ile Kuzey Kıbrıs’ın genelde turizm, özelde ise sağlık turizmi alanlarında karşılıklı işbirliğinin geliştirilmesine yönelik umut verici temaslarda bulunduğu kaydedildi.

Güncelleme Tarihi: 01 Şubat 2016, 10:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473