banner564

Şoför yanlış yola girdi

Karayolları Dairesi Müdürü, Girne-Değirmenlik yolundaki havuzda kaza esnasında kum bulunduğunu söyledi

Şoför yanlış yola girdi
banner598
Melin DOBRAN
Girne-Değirmenlik anayolu, son dönemlerde meydana trafik kazalarından dolayı gündemdeki yerini koruyor. Söz konusu yolda önceki gün meydana gelen kamyon kazasından sonra, kum havuzuyla ilgili “Kum havuzunda kum yoktu” gibi birçok söylenti ortaya atıldı. Bilindiği gibi kaza yapan şoför de aracı, kum havuzuna değil, Orman Dairesi’ne ait olan yola sürmüştü. Karayolları Dairesi personeli dün kum havuzunun olduğu bölgeye giderek, iş makineleri ile bir takım düzenlemeler yaptı. Serbest çakılın kumdan daha iyi bir malzeme olduğunu söyleyen Karayolları Dairesi Müdürü Ahmet Aydın, kazadan önce bölgede çakılın olduğunu söyledi.

“Kazadan önce vardı”
Konuyla ilgili olarak bilgi aldığımız Karayolları Dairesi Müdürü Ahmet Aydın, şöyle dedi:
“Bölgede bir takım düzenleme yapıldı. Kaza yapan kamyon zaten bizim çakıl alana girmedi. Kamyon, Orman Dairesi’ne ait olan toprak yola girdi. Kum havuzuna girseydi bu kaza olmayacaktı diye düşünüyorum. Kazadan önce bölgede çakıl vardı. Kazalı aracın oradan kurtarılması için bölge biraz tahribata uğradı. Arkadaşlarımız o bölgede temizlik çalışması yaptı.

“Olması gereken serbest çakıldır”
Kum havuzu diye adlandırılan bölge aslında kaçış rampasıdır. Zamanında standartlara uygun yapıldı. Kazadan sonra yine standartlara göre düzenleme yapıldı. Bölgedeki levhada ismi kum havuzu olarak yazıyor ama dünyada kaçış rampası olarak adlandırılıyor. Yani orada olması gereken serbest çakıldır. Esas görevi yapan bu çakıldır çünkü serbest kalan bir malzemedir. Kum, yağmurdan, sudan sıkan bir malzemedir. Bildiğim kadarıyla daha önce yapılan çalışmalarda uygun ortam bulunamadığı için başka yere kaçış rampası yapılamadı.”

Güncelleme Tarihi: 29 Eylül 2017, 11:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474