banner564

“Sokakta kalacağım”

Ahmet Cankır, kayınbabasının verdiği ve üzerine ev yaptığı arsanın başkasına ait olduğu gerekçesiyle yıkılacağını öğrenince büyük şok yaşadı

“Sokakta kalacağım”
banner598
Melin DOBRAN
Güzelyurt’ta ikamet eden Ahmet Cankır isimli vatandaş, kayınbabasının verdiği ve üzerine ev yaptığı arsanın başkasına ait olduğu gerekçesiyle yıkılacağını öğrenince büyük şok yaşadı.
Cankır, arsayı alırken, kayınbabasının kendisine, “Bu arsa benimdir içine ev yapın burada kalın” dediğini iddia etti. Kayınpederiyle zaman zaman aralarında tartışma yaşandığını dile getiren Cankır, evden çıkması için geçen yıl kayınbabasının kendisini mahkemeye verdiğini söyledi. Mahkeme sürecinde arsanın 1 metrelik kısmının kayınbabasına ait olduğunu öğrenen Cankır, geriye kalan diğer alanın ise 3 komşusunun adına olduğunu öğrendi. Soğuk Su Sokak’taki evinden atılmak üzere olduğunu belirten Ahmet Cankır, “Kalacak yerim yok. Özellikle kayınpederim. Beni evden attırmak için elinden geleni yaptı. Gidecek yerim yok. Her an evimizi yıkabilirler. Çaresizim. Biri sesimi duysun ve bana yardım eli uzatsın” diyerek yaşadıklarına isyan etti.

“Devlet vatandaşına sahip çıkmıyor”
Cankır şunları söyledi, “Konuyla ilgili olarak bana yardımcı olmaları için İçişleri Bakanlığı’na gittim ve özel kalem müdürü, hâkimi arayıp yıkımı durdurtacağını söyledi. Zaten bana ihbarname geldi. Nasıl durdurtacak? ‘Artık mahkeme emri çıktı, sen neyi durdurtacaksın?’ dedim. Müsteşara gittim evraklara bakıp bakıp ‘ben bir şey yapamam’ dedi. Barınmak için bir ev istedim. Ev yıkılınca resmen sokakta kalacağım. Gidecek yerim yok. Bu konuda kimse bana yardımcı olmuyor. 21 yaşında bir kızım var. Üniversite okuyor. Bu sorunlar yüzünden çocuğum okulundan geri kaldı. Yurt dışında çalıştığım sırada eşim beni boşadı. Düzenli olarak bir maddi gelirim de yok. Bu gibi durumda olan vatandaşlara devlet neden yardımcı olmuyor?” 

Güncelleme Tarihi: 30 Temmuz 2015, 10:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474