banner564

Şoktayız

Kiracı Mehmet Doğu, ev sahibi Memduh Ulugün’ü kollarından tuttu, karısı Meryem Doğu tam 6 bıçak darbesiyle öldürdü

Şoktayız
banner598
Suna ERDEN
Kuzey Kıbrıs dün, benzeri görülmemiş bir cinayet haberiyle sarsıldı. Girne’ye bağlı Alsancak’ta dün öğle saatlerinde meydana gelen olayda, ev sahibi ile kiracı çift arasındaki tartışma kısa sürede kanlı bir cinayete dönüştü.
   Diyalog muhabirinin elde ettiği bilgiye göre; taraflar arasında başlayan sert tartışma sırasında kiracı Mehmet Doğu (39), ev sahibi Memduh Ulugün’ü (53) kollarından tutarken, karısı Meryem Doğu (34), elindeki bıçağı tam 6 kez göğüs kısmına sapladı. Memduh Ulugün olay yerinde can verdi.
   Polis ekibinin bölgeye ulaşması sonrasında cinayeti işleyen Doğu ailesinin yakınları ile Alsancak Belediyesi’nde çalışan Ulugün’ün arkadaşları arasında arbede yaşandı. Polis, tarafları ayırabilmek için 10-12 kez havaya ateş etmek zorunda kaldı.
 
Aile gibiydiler
Girne’ye bağlı sakinliği ile bilinen Alsancak Bölgesi dün vahşi bir cinayete tanık oldu. Bölgenin tanınan ve sevilen simalarından olan Alsancak Belediyesi Su İşleri Amiri Memduh Ulugün, kiracıları tarafından sokak ortasında vahşice katledildi. 
Olay yerinden, görgü tanıklarından ve polis kaynaklarından alınan bilgilere göre cinayet öncesi ve cinayet günü şunlar yaşandı. Üçü kız dört çocuk sahibi olan Meryem- Mehmet Doğu çifti, bir yılı aşkın süre önce Zeytinlik Sokak’ta bulunan Memduh Ulugün’e ait iki katlı evin alt katına taşındı. 
İnşaat ustası olan ve maddi durumu iyi olduğu öğrenilen Mehmet Doğu ile eşi Meryem Doğu, ev sahipleri ile aile gibiydi. İki aile çok iyi anlaşıyor ve birlikte aktiviteler yapıyordu. 

“İmdat” diye bağırıyordu
Olay günü olan dün saat 12.30 sıralarında Mehmet Doğu, Meryem Doğu ve ev sahipleri Memduh Ulugün, tartışmaya başladı. 
Tartışma, Doğu çiftinin kiracı olarak kaldığı evde yaşandı. Evden yükselen seslere komşular da tanık oldu. 
Komşuları, “Evden gürültü ve bağırmalar geldi” dedi. Evde başlayan tartışmanın ardından öldürüleceğini anlayan Memduh Ulugün, evden çıkıp kaçmaya başladı. 
Mehmet Doğu ile Meryem Doğu çifti de kaçmaya çalışan Ulugün’ün peşinden gitti. Ulugün’ün koşarken, “İmdat, beni öldürecekler, yardım edin” diyerek bağırdığı öğrenildi. Karşı komşusu olan bir görgü tanığı, “Evde temizlik yapıyordum. İmdat sesleri duydum. Balkona çıktığımda Memduh’u kovalıyorlardı. Ve yakalayıp bıçaklamaya başladılar” dedi.

Kocası tuttu, karısı bıçakladı
Evinin biraz ilerisinde karı koca tarafından yakalanan Ulugün, Mehmet Doğu tarafından yere yatırıldı. Meryem Doğu ise kocasının ellerinden kollarından tuttuğu Memduh Ulugün’ü göğüs kısmından defalarca bıçakladı. 
O esnada Ulugün’ün 30 yıllık komşusu P.G. isimli kadın olanlara tanık oldu. P.G. gözü dönmüş çifte, “Durun, yapmayın” diye bağırdı. Bu esnada Mehmet Doğu, “Karışmayın siz, bu namus meselesidir. Gelirseniz sizi de öldürürüz” dedi.
Ulugün kanlar içinde yerde kalırken, Meryem Doğu ile Mehmet Doğu kaçmaya çalıştı. Mahalleli ve Ulugün’ün çalışma arkadaşları çifti yakalayarak polisi bekledi. Vatandaşlar, Meryem Doğu’yu orada bulunan bir şahsa ait araca koyarken, belediye çalışanları da Mehmet Doğu’yu tutup polisi bekledi.


Polis havaya ateş açtı
Kısa sürede olay yerine intikal eden polis ekipleri, Mehmet-Meryem Doğu çiftini hemen polis aracına koyarak karakola götürdü. Cinayeti duyarak olay yerine gelen Mehmet Doğu’nun iş arkadaşları ise evin önünde toplanan kalabalıktan dolayı mahsur kaldı. 
Öfkeli kalabalıktan çekinen iş arkadaşları cesedin hemen yanına park ettikleri kendi araçlarına gidemedi. İki iş arkadaşı, polisin yönlendirmesi ile Meryem Doğu’ya ait araçla olay yerinden ayrılmaya çalıştı. Ancak öfkeli kalabalık, Doğu’ya ait araca ve iki iş arkadaşına saldırmaya kalkıştı. Polis, kontrolden çıkan öfkeli kalabalığı sakinleştiremeyince havaya 10-12 el ateş açmak zorunda kaldı. Yaşanan olaya tepkili olan Alsancak sakinleri ve Ulugün’ün iş arkadaşları güçlükle dağıtıldı.

Herkes çok öfkeliydi
Kalabalık polis ekibi, olay yerinde 3 saat süren incelemeler yaptı. Olay bıçak evin sokağında tespit edilirken, Meryem Doğu’nun koşarken ayaklarından çıkan ev terlikleri de cesedin yanında bulundu. 
Polis, incelemelerini sürdürürken, Ulugün’ün ailesi, iş arkadaşları ve komşuları zaman zaman öfke nöbetleri geçirdi. 
Altı kardeş oldukları öğrenilen Ulugün’ün kız ve erkek kardeşleri olay yerinde gözyaşı döktü. Annesi ve abisine sağlık ekipleri müdahale etmek zorunda kaldı. Sağlık ekipleri, sinir krizi geçiren Ulugün’ün abisine sakinleştirici iğne yaptı.

Polisten can güvenliği istediler
Komşuları ve uzun yıllardır Ulugün’ü tanıyanlar da gözyaşı dökerek yaşanan olaya inanmak istemediklerini söyledi. 
Saatlerce olay yerinde bekleyen ailesi, iş arkadaşları ve Ulugün’ün komşuları olan biteni anlamaya çalışırken, “Bu ülkede can güvenliğimiz kalmadı. Gündüz vakti sokak ortasında adam kesiyorlar” dedi. 
Bazı mahalle sakinleri de polisle tartıştı ve “Buraya kan döküldü. O aile artık bu yere gelmesin. Polis önlem alsın. Bizi de öldürmekle tehdit ettiler. Polis nöbet beklesin” diyerek serzenişte bulundu. 
Vatandaşın bu tepkisine karşın PGM İdari Polis Müdürü Kaan Resa Saçar, “Merak etmeyin. Polis her türlü önlemi alacak. Olay yerinde polisler bekleyecek” dedi.

“Namusunu temizle” dedim
Saatler süren olay yeri inceleme çalışmalarının ardından Ulugün’ün cesedi cenaze aracına konarak Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi morguna kaldırıldı. Cinayete kurban giden Memduh Ulugün'ün, cesedi üzerinde doktor tarafından yapılan dış muayenesinde göğüs bölgesine toplam altı bıçak darbesi aldığı tespit edildi. Ulugün’ün otopsisinin ise bugün yapılacağı açıklandı. Tüm bu işlemler sürerken poliste sorgulanan Doğu çifti de cinayeti itiraf etti. 

Kızını evlendirecekti
Gündüz vakti sokak ortasında yaşanan vahşi cinayet Kıbrıs Türk Halkı’nın da tepkisine neden oldu. Alsancak Belediyesi Su İşleri Amiri olan ve herkes tarafından çok sevilen Ulugün’ün öldürülmesine tepkiler yağdı. Olay yerine gelen Alsancak Belediye Başkanı Fırat Atasever, “Çok iyi bir insandı. Karıncayı dahi incitmezdi. Yaşanan olay çok üzücü” dedi. Evli ve bir kız iki çocuk babası olan Ulugün’ün Haziran ayında kızına düğün yapmaya hazırlandığı da öğrenildi. 
Poliste tutuklu bulunan Doğu çifti bugün Girne’de mahkemeye çıkarılacak.

Güncelleme Tarihi: 14 Mart 2018, 11:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473