banner564

Somut adımlar atılmalı

Özersay, TMK ile ilgili AİHM’de yaşanmaya başlayan sıkıntıların ciddiye alınması gerektiğini söyledi ve uyarılarda bulundu:

Somut adımlar atılmalı
banner598
Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay, Taşınmaz Mal Komisyonu ile ilgili olarak Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde yaşanmaya başlayan sıkıntıların ciddiye alınması ve bir an önce somut bazı adımlar atılması gerektiğini söyledi. 
HP’den yapılan açıklamaya göre Özersay, “Yabancı devletlerin ve uluslararası örgütlerin kurumlarımıza ve irademize saygı göstermesini, bizi muhatap almasını istiyorsak iç hukukumuzu ve bu kurumlarımızı uluslararası hukuka uygun hale getirmemiz gerekir” ifadelerini kullandı. 
HP tarafından açıklanan seçim bildirgesinde bu konuda çözüm önerisi ortaya koyduklarına dikkat çeken Özersay “Komisyon için kaynak yaratmak, eski siyasetin yarattığı kötü yönetim yaklaşımlarını tez zamanda terk etmek ve uluslararası hukukla uyumlu bir vizyon ortaya koymak gerekir. İşte bu vizyon Halkın Partisi’nde vardır” dedi.

“Uluslararası standartlara uyum…”
Meselenin sadece Taşınmaz Mal Komisyonu ile de ilgili olmadığına dikkat çeken Özersay, uluslararası terörizmle mücadele, kara para aklanmasına karşı mücadele ve insan ticaretine karşı mücadele gibi konularda uluslararası toplumla, uluslararası örgütlerle iş birliği yapmaya hazır olunduğunu net şekilde ortaya koymak gerektiğini belirtti.
“Bununla yetinmeyip kurumlarımızı da dünyanın muhatap alabileceği bir düzeye getirmek zorundayız” ifadelerini kullanan Özersay, HP olarak bu vizyona sahip olduklarını, kapsamlı ve adil bir çözüm olmadı diye “ağlayıp sızlanmaktan vazgeçilmesi gerektiğinin” altını çizdi.
KKTC’nin kurumlarının Kıbrıs Türk halkının iradesini temsil ettiğini gösterecek şekilde ciddi bazı adımları atmak gerektiğini de kaydeden Özersay, “HP hükümetinde bunları hayata geçirme kararlılığındayız” dedi.

Güncelleme Tarihi: 14 Aralık 2017, 11:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473