banner564

Son bir ay

Rum Yönetimi, ucuz elektrik üretimi için Hollanda’nın Vitol şirketiyle müzakerelere başlıyor

Son bir ay
banner598
    Güney Kıbrıs’ın kendi doğalgazını elde edece kadar ucuz elektrik üretimi için “ara çözüm” olarak doğalgaz tedarik etme amacıyla çıktığı ihalede birinci olan Hollandalı Vitol şirketiyle müzakerelerin başlayacağı haber verildi. 
   Politis gazetesi Rum Enerji Bakanı Yorgos Lakkotripis’in dün Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ve Bakanlar Kurulu’na DEFA’nın Vitol’ü tercih ettiği konusunda bilgi verdiğini yazdı. 
    Rum Bakanlar Kurulu’nun şimdiye kadarki sürece onay vererek Rum Devlet Doğalgaz İşletmesi’ne (DEFA) Vitol ile yola devam etmesine yeşil ışık yaktığını belirten gazete, gerek Rum Hükümeti, gerekse DEFA’nın artık Vitol’den ekonomik teklifini daha çok iyileştirmesini beklediğini aktardı. 
   Gazete DEFA’nın Vitol üzerindeki baskısını canlı tutmak için ihalede ikinci olan Yunan konsorsiyumu M&M şirketini de süreçte tutmaya devam ettiğini kaydetti. 
   İhale süresinin Temmuz sonunda biteceğine de işaret eden gazete, DEFA ve Hükümetin, nihai anlaşmaya varmak için bir aydan kısa bir zamanlarının olduğuna dikkat çekti. 

Güncelleme Tarihi: 03 Temmuz 2015, 10:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474