banner564

Son tango

Eroğlu Sarayönü'nde konuştu, Siber İnönü'de miting yaptı

Son tango
banner598

 Son mitingini Lefkoşa’da yapan Eroğlu’nu desteklemek için çok sayıda taraftarı Sarayönü’nü doldurdu

Gövde gösterisi


Ulusal Birlik Partisi (UBP) ve Demokrat Parti (DP) tarafından desteklenen Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun dün akşamki son mitingi Başkent Lefkoşa’daki Sarayönü Meydanı’nda gerçekleşti.
Miting için köy ve kentlerden çok sayıda Eroğlu taraftarı Lefkoşa’ya akın etti. Eroğlu taraftarları, saat 20.00’de Sarayönü Meydanı’nda başlayan mitinge katılımın kendilerini memnun ettiğini söyledi. Mitingte konuşan Eroğlu, Kıbrıs sorununun çözümü konusunda halka söz verdi.
Cumhurbaşkanı ve Bağımsız Cumhurbaşkanı Adayı Dr. Derviş Eroğlu zaferi KKTC’ye inanan, sahip çıkan, özgürlük ve egemenliğin kazanacağını söyledi.
Eroğlu, seçimlerin halkın desteği ile kazanılacağından emin olduğunu, her zaman olduğu gibi yine halka güvendiğini ve halktan güç aldığını belirtti. 
Doğru çözüm için Eroğlu’nu destekleyeceklerini haykıran vatandaşlar, “Eroğlu’na tam destek, Eroğlu nerede biz oradayız” sloganları attı. 
Mitingte DP Genel Başkanı Serdar Denktaş ve UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün de birer konuşma yaparak Eroğlu’na olan desteklerini yineledi, parti tabanlarından yarınki seçim için güçlü destek istedi.

Sevgi gösterileri ile kürsüye çıktı
İki genel başkanın konuşmalarından sonra bağımsız aday Cumhurbaşkanı büyük bir coşku ve motosikletlilerin eşliğinde miting alanına geldi ve sevgi gösterileri ile kürsüye çıktı.
Eroğlu konuşmasının başında UBP ve DP’ye desteklerinden dolayı teşekkür etti.
“Halkın kararını verdiğini seçimleri kazanacaklarını Atatürk Meydanı’nın da bunu gösterdiğini” ifade eden Eroğlu, “Ben halkımın, sizlerin sesiyim, halkımın haklarının masadaki savunucusuyum ve öyle olmaya devam edeceğim” dedi.
“Çok şey konuştular. Cevap vermedim. Doğru dürüst konuşmadılar ki cevap vereyim. Hep edebiyat yaptılar. Sosyoloji kitaplarından okuduklarından konuştular” diye konuşan Eroğlu, kendisi dışında hiçbir adayın Kıbrıs sorunundan bahsetmediğini belirtti. 


“Kırmızı çizgilerim bellidir”
Kendisinin KKTC’nin cumhurbaşkanı adayı olduğuna dikkat çeken Eroğlu olmazsa olmazlarını şöyle sıraladı:
“Türkiye’nin etkin ve fiili garantisi olmazsa olmaz diyorum. Cumhurbaşkanlığı dönüşümlü olacak. Anlaşma olursa AB’nin birincil hukuku olacak. Vatandaşlarımız hakkında da kimseye yorum yapma hakkı vermeyeceğim.” 
Enerjisini Kıbrıs Türk halkından aldığını ifade eden  Derviş Eroğlu, önümüzdeki dönemin Kıbrıs sorunu açısından kritik bir dönem olduğunu belirtti. 
“Dolayısıyla Cumhurbaşkanı makamında ve müzakere massında sizi temsil edecek kişinin önce güvenilir olması, ikincisi tecrübeli olması lazım” diye konuştu
 

“Rumların göz diktiği gibi maraş’a göz diktiler”
Bazı adayların da Rum’un Maraş’a göz diktiği gibi, göz diktiğini vurgulayan Derviş Eroğlu, “İlle de Maraş’ı verecekler. Maraş bütünlüklü çözümün bir parçasıdır. Kıymetli bir topraktır. Müzakere masasındaki başlıklardan bir tanesi de topraktır. Pazarlık yapmadan al da git dersen, yarın başka şey isterler. Ona da al git dersin. Bir de bakmışız ki dünyayı Rum’u memnun etmişiz. Benim gündemim de Kıbrıs Türk halkını memnun etmek vardır” diye konuştu.















Talat, Soyer, Yorgancıoğlu ve Erk’in konuşmalarıyla coşan meydan, Sibel Siber’in kürsüye çıkmasıyla tek ses oldu:

“Kıbrıs’ta barış engellenemez”

Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler (CTP-BG) Cumhurbaşkanı Adayı, Meclis Başkanı Sibel Siber dün akşam Başkent Lefkoşa’daki İnönü Meydanı’nda düzenlenen miting ile gövde gösterisi yaptı.
Mitingte sırasıyla; CTP Genel Sekreteri Kutlay Erk, eski başbakan ve genel başkan Mağusa milletvekili Ferdi Sabit Soyer, 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ve Genel Başkan ve Başbakan Özkan Yorgancıoğlu birer konuşma yaptı.
İnönü Meydanı’nı dolduran taraftarlarının ‘Kıbrıs’ta barış engellenemez’ sloganları eşliğinde sahneye çıkan Sibel Siber konuşmasında şunları kaydetti: 
“Bu seçim çocuklarımızın seçimi. Bu seçim gençlerimizin seçimi. Bu seçim kadınlarımızın seçimi. Bu seçim annelerin, babaların, ülkemizin seçimi. Biz karar verdik. İşte meydan işte karar! Meydan burada! Değişim diyen halk burada! Biz karar verdik değiştireceğiz! İnönü Meydanı bir tarihe daha imza atıyor. Bir tarih daha yazacak. Ve biz çözeceğiz. Çünkü bizim enerjimiz var. Bu seçim köhne zihniyetle yeni bakış açısı arasında, bu seçim eskiyle yeni arasında. Bu seçim egosu yüksek, ben bilirim, en iyisini ben bilirim diyenle takım ruhuna inanan arasında. Bu seçim kibirlilikle mütevazilik arasında. Bu seçim ‘ben’ seçimi değil. Bu seçim bizim seçimimiz. 

“Biz kararlıyız…”
Ülkemizin halkımızın seçimi. Ve biz kararlıyız. Bu seçim aş korkusu, iş korkusu, göç korkusu verenlerle demokrasi arasında, kardeşlik arasında, sevgi arasında. Farklı hikayelerden ortak geleceğe yürüyeceğiz. Kimimiz Anadolu’ndan geldik toprağa tutunduk. Kimimiz güneyden geldik kimimiz buralardaydık toprağa tutunduk. Ama biz olduk. Yıllarca ‘biz’ olmamızı engelleyerek seçim kazandılar ama artık bitti! Gönderiyoruz. Bu köhne zihniyet tarihe karışacak. Biz farklı hikayelerimizden ortak geleceğimize yürüyeceğiz. Biz olarak başaracağız. Ama bu güzelliği çoğu zaman bölerek, korku, endişe vererek bize yaşatmak istemediler. Buna artık geçit vermeyeceğiz! Biz seçim kampanyamızı endişe üstüne kurmadık. Köy isimleri haritalar üstüne kurmadık. Biz seçim kampanyamızı ego üstüne de kurmadık. ‘Ben liderim, ben bilirim’ demedik. Takım ruhu dedik! Takımımız ekiplerimiz var. Biz en iyi bilenlerle çalışacağız. Uzlaşı ile empati ile barış diliyle. Tepeden bakarak sen kimsin diyerek değil. Biz olarak takım ruhuyla ekip ruhuyla başaracağız. Çözeceğiz kararlıyız.  Biz kararı verdik. 19 Nisan’da güzel bir rüzgar esecek. İçimiz sevinçle kıpır kıpır olacak. O güzel rüzgar ülkemize çözüm barış demokrasi getirecek.” 

Güncelleme Tarihi: 18 Nisan 2015, 09:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474