banner564

Sorgusu sürüyor

Eroin alma ve satma suçundan 7 yıldır aranan ve geçtiğimiz gün Lapta’da yakalanan Cemil Cankat’ın tutukluluk süresi uzatıldı

Sorgusu sürüyor
banner598
Uyuşturucu türleri arasında en tehlikelilerinden olan ‘Eroin’ alma ve satma suçundan dolayı 2010 yılından beri aranan ve geçtiğimiz günlerde Lapta’da gerçekleşen operasyonda yakalanan Cemil Cankat aleyhindeki tutukluluk süresi uzatıldı. Cankat dün ek tutukluluk talebiyle yeniden Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. 
Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Fadıl Metin, zanlı Cemil Cankat’ın Lapta’da gerçekleşen uyuşturucu operasyonunda tutuklandığını söyledi. 
Polis memuru Fadıl Metin, zanlının 2 Eylül 2010 yılında Girne, Lefkoşa ve Mağusa’da işlenen eroin “ithal”, “alma” ve “verme” suçlarından arandığını ancak yasal olmayan yollardan kaçtığını ve 5 Temmuz 2016 yılında KKTC’ye Mağusa Limanı’ndan kaçak olarak girdiğini tespit ettiklerini söyledi. 

Polisi görünce ikinci kattan atladı
Metin, Cankat’ın Lapta’da kaldığına dair bilgi alınması üzerine mahkeme emri ile kaldığı eve operasyon düzenlediklerini ve zanlının polisleri görmesi üzerine ikinci kattan atlayarak kaçmaya çalıştığını belirtti. Cemil Cankat’ın kaçmak istediği esnada atladığı ikinci kattan ayağını incittiğini belirten polis memuru, zanlının polise teslim olduğunu ve üzerinde gerçekleşen aramada 2 ayrı naylon içerisinde 2 gram eroin ele geçirildiğini kaydetti. Metin, soruşturmanın devam ettiğini belirterek zanlının soruşturma amaçlı 3 gün daha poliste tutuklu kalması talebinde bulundu.
Yargıç Mesut Mesutoğlu, zanlı aleyhinde başlatılan soruşturmanın yeni olduğuna dikkati çekerek 3 gün daha poliste tutuklu kalmasına karar verdi.

Güncelleme Tarihi: 04 Temmuz 2017, 09:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474