banner564

Sorularını yanıtladı

Cumhurbaşkanı Akıncı, “Diyalog ve İşbirliği Toplantıları” çerçevesinde muhtarlarla bir araya gelerek müzakere süreciyle ilgili bilgi verdi

Sorularını yanıtladı
banner598
Raif UZKAN
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı “Diyalog ve İşbirliği Toplantıları” çerçevesinde muhtarlarla bir araya gelerek müzakere süreciyle ilgili bilgi verdi.
Lefkoşa Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) dün saat 11.30’da başlayan toplantıya Müzakereci Özdil Nami, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Barış Burcu, Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı Gürdal Hüdaoğlu, AB ve Siyasi İşler Özel Danışmanı Erhan Erçin de katıldı.
Cumhurbaşkanı Akıncı, muhtarlara hitaben yaptığı konuşmada, muhtarların belediyelerle birlikte devletin halka en yakın noktasında bulunduklarını, halkla iç içe demokratik birimler olduğunu ifade etti.
Halkın nabzını en iyi şekilde tutan muhtarlardan halkın da bir şeyler öğrenmek istediğini kaydeden Akıncı, söylediklerinin muhtarlar vasıtasıyla halka ulaşacağını, tüm açıklığı ve açık kalpliliğiyle Kıbrıs’taki süreci anlatacağını belirtti.
Göreve gelmesinden itibaren geçen sürenin 2 yıla yaklaştığını ve nisan ayında devraldığı görevde mayıs ayında yoğun müzakerelere girdiğini belirten Akıncı, Rum liderle gün aşırı görüşmeler de yaptıklarını, bazı zamanlarda müzakerecilerin her gün bir araya geldiklerini söyledi.
Cumhurbaşkanının konuşmasının ardından soru-cevap bölümü yer aldı.

Akıncı, Dorethy ile görüştü
Öte yandan Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, ABD’nin Lefkoşa Büyükelçisi Kathleen Doherty ile görüştü.
Cumhurbaşkanlığı’nda dün saat 10.00’daki kabulde, Cumhurbaşkanlığı Siyasi İşler ve Tarih Özel Danışmanı Meltem Onurkan Samani de hazır bulundu.

Güncelleme Tarihi: 26 Şubat 2017, 10:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473