banner564

“Sorumluluktan kaçmayın”

Bakan Gülle, “tüm sağlık paydaşlarını, ‘sistemsizlik sistemdir’ anlayışını değiştirmek için birlikte çalışmaya davet ediyoruz” dedi

“Sorumluluktan kaçmayın”
banner598
Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, tüm sağlık paydaşlarını, Sağlık Reformu çalışmalarına pozitif katkı koymaya çağırarak, “Sağlık camiasının bu olgunlukta olduğuna ve negatif yaklaşımların rağbet görmeyeceğine inanıyor, Sağlık Reformu için tüm paydaşları var gücüyle çalışmaya davet ediyoruz’’ dedi.
Gülle, “kabul edilemez olarak gördüğü ilk yaklaşımın Serbest Çalışan Hekimler Birliği’nin açtığı dava süreci” olduğuna işaret ederek, “Böyle bir süreç başlatmaları doğru değildir. Bu yaklaşımın reform sürecini olumlu etkilemesinin de mümkün olmadığı ortaya çıkmıştır. Bu konu dava yolu ile değil, hep birlikte belirlediğimiz ve üzerinde çalıştığımız yol haritasına göre çözülecektir. Bunun için de reform sürecine inanılıyorsa dava sürecinden vazgeçilmesi gerekmektedir” görüşünü bildirdi.
Yazılı bir açıklama yapan Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, yürütülen “Sağlık Reformu” çalışmalarını değerlendirdi.
Sağlığın; toplumların en öncelikli ve ertelenemez gündemi olduğuna dikkat çeken Gülle, sağlıkta mevcut süregelen durumun, sağlık alanında birçok güzel hizmetin veriliyor olmasına rağmen, toplam kalite üretme boyutuyla günün beklentilerine yeterince yanıt veremediğini kaydetti.
Sağlık Reformu’nun finansal boyutunu içeren Genel Sağlık Sigortası (GSS) ile ilgili olarak yürütülen çalışmalarda artık sona gelindiğini ifade eden Gülle, “Sağlık yasalarının bütünsel olarak ele alınması ve gerekli düzenlemelerin yapılıp Meclis’e sevk edilmesi sürecine gelinmiştir. Sağlık örgütlerinin reform istencinin kararlılıkla ortaya konulması gereken bir süreç başlıyor” dedi.
Reform sürecinden rahatsız olup siyasi amaçlar için kaotik ortamlar yaratılmasından fayda umanlar olduğunu üzülerek gördüğünü belirten Gülle, bakanlığın, bu tür yaklaşımlarla süreci bozmak isteyenlerin farkında olduğunu söyledi.

Güncelleme Tarihi: 25 Mayıs 2015, 09:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473