banner564

Sorun çok çözen yok

Nüfusu 6 bine yaklaşan Tuzla’da çocukların eğitim göreceği bir ilkokul bile bulunmuyor

Sorun çok  çözen yok
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’da eski ismi Engomi olan Tuzla Köyü sorunlarla boğuşuyor. Altı bin nüfusa sahip olduğu belirtilen köyde bir ilkokul dahi bulunmuyor. Çocuklar için oyun alanında bulunmadığı köyde gençlerinde işsizlikle mücadele ettiği belirtildi. Diyalog muhabirine konuşan Tuzla Muhtarı İbrahim Umay, köyün sorunlarını anlattı. Umay, köyde ilkokul, çocuk oyun alanı ve gençler için iş imkânı olmadığını ifade etti. Umay, siyasilerin seçim zamanı dışında köylerine uğramadığını söyledi. 

Okulumuz dahi yok
Tuzla’nın nüfusunun 6 bin olduğunu vurgulayan Umay, buna karşın köyde ne bir sosyal tesisin ne de bir ilkokulun bulunmadığından yakındı. Köylerinde önceden bulunan ilkokulun, şimdilerde anaokulu olarak kullanıldığını, köy çocuklarının öğrenim görmek için Gazimağusa’ya gitmek zorunda kaldığını anlatan Umay, nüfuslarının ortaokulu kaldırabilecek kapasite de olduğunu kaydetti.

Gençler işsiz ve çaresiz
Köy gençleri için arsa başvurusunda bulunduklarını ancak henüz bir cevap alamadıklarını belirten Umay, birçok gencin işsiz olduğunu ve köyde ihtiyaçlı durumda birçok kişinin olduğunu ifade etti.  Köyde birçok yolun asfaltlanmayı beklediğini anlatan Umay, köy içerisinde trafik kazalarının da çoğaldığına dikkat çekerek, köy içerisine hız kesici kasislerin yapılmasını istedi.

Siyasiler bizi düşünmüyor
Siyaset adamlarının köylerine sadece seçim zamanı oy istemek için uğradığını, onun haricinde hiçbir dönem köye uğramadıklarını belirten Umay, “Siyasetçiler sadece kendilerini düşünüyor, bizi düşünen yok” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 19 Şubat 2018, 05:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474