banner564

“Sorunlar çizmeyi aştı”

Yüksek Mahkeme Başkanı Öneri, kendisini ziyarete gelen Başbakan Kalyoncu’ya, yargıda yaşanan sıkıntıları aktardı

“Sorunlar çizmeyi aştı”
banner598
Başbakan Ömer Kalyoncu, Yüksek Mahkeme Başkanı Şafak Öneri’yi ziyaret etti.
Başbakan Ömer Kalyoncu, ziyaretinin Yüksek Mahkeme Başkanı Şafak Öneri’nin emekli olacağı döneme denk geldiğini belirterek, esas ziyaret amacının ise, adli yılın açılışı öncesinde yargının sorunlarını dinlemek, hükümet programı çerçevesinde yapılacaklara ek ne yapılabileceğini görüşmek olduğunu söyledi.
Son zamanlarda suçlarda ve uyuşmazlıklarda bir artma meydana geldiğine dikkat çeken Başbakan Kalyoncu, yargıçların, savcıların, avukatların bütün çabalarına rağmen, insan kaynakları ve fiziksel eksikliklerden kaynaklanan nedenlerle bazı sıkıntılar yaşandığına işaret etti.

Öneri: Yargıç sayısı yetersiz…
Yüksek Mahkeme Başkanı Şafak Öneri de, yargının sorunlarının artık çizmeyi aştığını ifade ederek, bunları teferruatlı olarak görüşeceklerini kaydetti.
Özellikle Yüksek Mahkeme’nin anayasa uyarınca oluşumunun yargıç sayısı bakımından yetersiz kaldığını belirten Öneri, konuyla ilgili olarak bir değişiklik önerisinin Cumhurbaşkanlığı seçimiyle birlikte sunulmasını istediklerini ancak bunun uygun görülmediğini anımsattı.
Bundan sonraki dönemde bunun yeniden gündeme getirileceğini ifade eden Öneri, kendisinin 20 Eylül itibarıyla emekliye ayrılacağını, ancak kendisinden sonra gelecek olanların bu öneriyi yeniden sunacaklarını kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 02 Eylül 2015, 09:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473