banner564

SÖZ OKURLARIN

Mehmet Madali Ülkede çözülmeyi bekleyen o kadar sorun varken her ay yeni bir hükümet kriziyle karşılaşmaktan artık bıktık. Hükümet ortakları artık kendi arasındaki sorunları bir tarafa bırakıp seçimlerden önce verdikleri sözleri yerine getirsinler, seçim sistemini değişeceklerdi, milletvekili transferini engelleyecek yasa yapacaklardı ve çağa uygun yasalar çıkaracaklardı. Ancak her ay kendi aralarında kriz yaratmaktan başka bir şey yapmıyorlar. Artık her hafta hükümet bozuluyor söylentilerini duymaktan usandık. Benzine yapılan zamlarda artık bütçemizi sarsıyor, benzine para yetiştiremez duruma geldik. Artık yeter biraz daha araba süremeyecek duruma geleceğiz. Devlet benzinden aldığı vergiyi düşürüp, alkol ve sigaradan aldığı verdiği arttırsın. Alkol ve sigara lükstür ancak benzin ülkemizde ihtiyaçtır.

SÖZ OKURLARIN
banner598

İbrahim Karataş

Önümüzde gerçekleşecek olan yerel seçimler var. Gazimağusa’ da hangi aday kazanırsa kazansın ondan Gazimağusa gençliği olarak klasik vaatler ve hizmetlerden çok artık farklı hizmetleri ortaya koymasını istiyoruz.

Örneğin Gazimağusa adanın en büyük sahil şeridine sahip olmasına rağmen deniz kenarlarındaki sosyal tesisler sıkıntılı, parklar aynı şekilde. Halkın günün her saati yararlanabileceği durumda değil, şehir içinde gerek piknik, gerek yeşil alan, piknik alanı, yürüyüş veya koşu parkurları gibi alanlar mevcut değil. Parklarımızın bu kapasitede yerler olmasına rağmen değerlendirilmemesi üzüntü yaratmaktadır, umarım biz gençliğin önemsediği bu konuları seçime girecek olan adaylar seçim vaadlarinde veya kazanacak olan şahıs yapacakları icraatlarda dikkate alır.

Sultan Gür

Bu ülkede çalışma izni ile bulunuyorum. Meclisten geçmesi düşünülen beyaz kimlik yasasının bir an önce çıkarılmasını bekliyoruz. Her yıl yapılan çalışma izni sağlık kontrolleri hem bizim hem de işverenin üzerinde yük oluşturmaktadır. Özellikle benim gibi yıllardır tüm yasal işlemlerini eksiksiz olarak yapılan işçiler için beyaz kimliğin bir mükafat oluşturacağını düşünmekteyim.

 

Güncelleme Tarihi: 20 Nisan 2014, 01:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474