banner564

Suçluların yakalanması isteniyor

Avukat Nil Çeliker’in aracına Güney Kıbrıs’ta yapılan saldırı KKTC Dışişleri Bakanlığı tarafından kınandı

Suçluların yakalanması isteniyor
banner598
KKTC Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Güney Kıbrıs Rum Yönetimindeki bir alışveriş merkezinin park yerinde Kıbrıslı Türk Nil Çeliker’in aracına yapılan çirkin saldırı kınandı.
Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay tarafından yapılan açıklamada, Rum tarafında son dönemlerde Kıbrıslı Türklere yönelik saldırıların arttığına dikkat çekilerek, Bu çirkin saldırıyı kınıyor, Kıbrıs Rum yetkilileri acilen bu olayın sorumlularını yakalayıp cezalandırmaya davet ediyoruz” denildi.
KKTC Başbakan Yardımcılığı ve Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Güney Kıbrıs Rum Yönetiminde, son dönemlerde Kıbrıslı Türkleri hedef alan saldırıların artarak devam devam ettiği ve giderek normalleşmekte olduğu gözlemlenmektedir.
Bugüne kadar benzeri olayların birçok kez yaşandığı Güney Kıbrıs’ta, dün öğlen saatlerinde bir Kıbrıslı Türkün aracı saldırıya uğramış ve tahrip edilmiştir.
Bu çirkin saldırıyı kınıyor, Kıbrıs Rum yetkilileri acilen bu olayın sorumlularını yakalayıp cezalandırmaya davet ediyoruz.
Vatandaşımızın küçük çocuğu ile birlikte yaşadığı bu talihsiz olay üzücü olmakla birlikte, cana zarar gelmemiş olması tek tesellimizdir.
Kıbrıslı Türklerin maruz kaldığı bu çirkin saldırılar çeşitli ülkeler ve sivil toplum kuruluşlarının insan hakları raporlarına da yansımaktadır.
Hal böyle iken, Kıbrıs Türk tarafının tüm telkinlerine rağmen, benzer saldırıları caydırmak, tekrarını önlemek adına Güney Kıbrıs Rum yönetiminin bugüne dek herhangi bir önlem almamış olması kabul edilebilir değildir. Geçmişte Kıbrıslı Türklere yönelik olarak yapılan saldırıların faillerinin yakalanmaması, caydırıcı cezalara çarptırılmamış olması Güney Kıbrıs’ta ırkçılığı ve yabancı düşmanlığını daha da körüklemeye devam etmektedir. Bu olaylar ve Kıbrıslı Rum yetkililerin bu konulardaki vurdumduymazlığını ve Kıbrıs Türk tarafının güvenlik endişelerinin haklılığını ortaya koymaktadır.
İki taraf arasında gerekli olan diyalog sürecine zarar verir nitelikteki bu ve benzeri saldırılar kabul edilemez. Rum polisi tarafından başlatılan soruşturmanın daha önce gerçekleştirilen benzer saldırılarda gözlemlendiği üzere sonuçsuz kalmaması ve faillerinin en erken zamanda bulunarak yargıya intikal ettirilerek cezalandırılması beklentimizdir. Bunun takipçisi olacağız.”

Güncelleme Tarihi: 19 Şubat 2018, 05:31
YORUM EKLE
YORUMLAR
Akın Tangül
Akın Tangül - 6 yıl Önce

Türkiye'nin garantörlüğü ve bir alay dahi olsa Türk askerinin Kıbrıs'taki varlığı bizim kırmızı çizgimizdir demedikçe bunlar boş konuşmalardır,hiçbir anlamı yoktur sn Özersay

SIRADAKİ HABER

banner608

banner474