banner564

Sucuoğlu: Hedef kaliteyi yükseltmek

Başbakan Özgürgün, sağlık turizminin planlı teşviklendirilmesiyle ülke ekonomisine girdisinin yükseleceğini söyledi

Sucuoğlu: Hedef  kaliteyi yükseltmek
banner598
Gözde Süreç SARI
KKTC Sağlık Turizmi Konferansı ve Çalıştayı, dün Girne Elexus Otel’de başladı.
“Sağlık Turizmini Geliştirme Projesi” kapsamında düzenlenen ve bugün sona erecek çalıştayda, sağlık turizmi konusunda bir rapor ortaya çıkarılması hedefleniyor.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan çalıştayın açılış konuşmalarını; Başbakan Hüseyin Özgürgün, Turizm Bakanı Fikri Ataoğlu, Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, Dünya ve Türkiye Sağlık Turizmi Konseyi Kurucu Başkanı Emin Çakmak, Kıbrıs Sağlık Turizmi Konseyi Başkanı Ahmet Savaşan yaptı.

Özgürgün: Önemli bir turizm türü
Başbakan Hüseyin Özgürgün, günümüz dünyasında küresel rekabetin tüm sektörlerde alabildiğine hüküm sürdüğünü, turizm sektörünün de payına düşeni aldığını söyleyerek, insanoğlunun yaşadığı sürece verimli çalışmalar yapmak, ancak bunun için de sağlıklı olmak zorunda olduğunu belirtti.
Sanayileşme ve kentleşme sonucu gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde çevre sorunları ve beslenme bozukluklarının insanların sağlığını tehdit ettiğini ve işgücü verimini azaltan yaşam ortamına neden olduğunu dile getiren Özgürgün, “Özellikle deniz, güneş ve iklim kaynak olarak değerlendirilerek yararlanma yolları aranmış ve ekonominin arz talep kuralı içinde günümüzde sağlık turizmi olarak önemli bir turizm türü oluşturulmuştur” dedi.

Ataoğlu: Gereken tüm özelliklere sahibiz
Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, ülkenin doğal, kültürel, tarihi ve turistik zenginliklerinin dünyanın dörtbir yanından gelen kişiler tarafından tatil amacıyla ve eğitim için tercih edildiğini söyledi.
Ataoğlu, KKTC’nin coğrafi konumu, tarihi, turistik özellikleri, üniversite hastaneleri, tüp bebek merkezleri, uzman hekimleri, medikal masaj ve spa uygulamaları ve yaşlı-engelli turizminde sahip olduğu potansiyeli ile sağlık turizminde tercih edilmek için gereken bütün özelliklere sahip olduğunu vurguladı.

Sucuoğlu: KKTC avantajlı bir ülke
Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, KKTC’nin ada ülkesi olması ve coğrafi konumunun turizm açısından avantaj yarattığını söyledi.
Ülkede turizm ve eğitimin lokomotif sektörler arasında olduğuna vurgu yapan Sucuoğlu, sağlık turizminin değerinin son yıllarda anlaşılmaya başlandığını, bu alanda ciddi çalışma ve atılım yapılmasının planlandığını belirtti.

Çakmak: Kıbrıs sağlık turizmine elverişli
Dünya Sağlık Turizmi Konseyi Kurucu Başkanı Emin Çakmak, Türkiye’nin azimli çalışma ile sağlık turizmi alanında dünyada hatırı sayılır bir noktaya geldiğini söyledi.
Sağlık turizminde 8 segmet bulunduğunu belirten Çakmak, Kıbrıs’ın iklim ve lokasyon olarak, sağlık turizmine elverişli olduğunu kaydetti.

Savaşan: Proje 4 ayda tamamlanacak 
Kıbrıs Sağlık Turizmi Konseyi Başkanı Ahmet Savaşan konuşmasında projenin aşamaları, çalışma grubu, Proje Danışma Konseyi konusunda da bilgi verdi. Savaşan, dört ayda tamamlanacağını kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 25 Aralık 2016, 08:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473