banner564

Şükran sana Anavatan

Eroğlu, “Türkiye gibi bir garantörümüz olduğu için bugün bir evlet sahibiyiz, güven içindeyiz ve geleceğe umutla bakabiliyoruz” dedi

Şükran sana Anavatan
banner598
Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Türkiye Cumhuriyeti’nin 91’inci kuruluş yıldönümü dolayısıyla Lefkoşa’da Dr. Fazıl Küçük Bulvarı’nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhuriyeti’nin bugün 91 yaşında olduğunu belirterek, “büyük asker ve devlet adamı” Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, milletin verdiği Kurtuluş Savaşı sonucu kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin 91 yıldır şanla, şerefle yaşadığını, yükseldiğini ve yüceldiğini vurguladı. 
Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu,  91. kuruluş yıldönümünü kutlayan Anavatan Türkiye Cumhuriyeti’nin, Kıbrıs Türk halkının en büyük güvencesi olduğuna vurgu yaparak, “Biz, Anavatan Türkiye gibi bir garantörümüz olduğu için bugün bir devlet sahibiyiz, güven içindeyiz ve geleceğe umutla bakabiliyoruz” dedi. 
Eroğlu, Kıbrıs konusunun göründüğü kadar basit bir mesele olmadığına işaret ederek, Rum lider Nikos Anastasiades’in “sözde Kıbrıs Cumhuriyeti’nin devamını ve egemenliğini Kıbrıs Türk tarafı ve Türkiye’nin gözünün içine sokmaya çalıştığını kaydetti. Eroğlu, “Hedefleri; bizim beklentilerimizi de karşılayacak bir antlaşma değil, bizi aldatarak, gaflete düşürerek koparabilecekleri bazı tavizlerle bizi çözmek, Türkiye’nin zayıflamasını umut ederek 1974 öncesine dönüşü sağlamaktır. O nedenle sağlam, dirayetli, halkımızın, ulusumuzun çıkarlarını koruyan politikalarımızı sürdürmeli birlik-berberliğimize büyük önem vermeliyiz” dedi. 
Eroğlu, gençlere büyük önem ve değer verilmesi gerektiğini, bugünün de yarının da onların sayesinde emniyet, güven ve refah içinde olacağını vurguladı. 

Güncelleme Tarihi: 30 Ekim 2014, 09:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474