banner564

Şükranla anılıyor

Eroğlu: “Ne mutlu Kıbrıs Türkü’ne ki Denktaş gibi bir kişiyi yetiştirmiş, yok olma noktasından devlet sahibi bir halk noktasına gelmiştir” dedi

Şükranla anılıyor
banner598
3.Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın Ölümünün 5. Yıldönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, “Kıbrıs Türk Halkı’nın özgürlük mücadelesini, Denktaş’ın mücadelesini, yaptıklarını çok iyi bilmeli, anlamalı ve anlatmalıyız” diyerek Denktaş’ın Kıbrıs sevdalısı ve vatansever olduğunu vurguladı.
Denktaş’ın yaşadığı çağı doğru okumuş, çağın ulus devletler çağı olduğunu iyi kavramış, kendini iyi yetiştirmiş bir Atatürk milliyetçisi olduğunu ifade eden Eroğlu, Denktaş’ın dilinden Atatürkçülük’le ilgili övücü cümlelerin hiç düşmediğini anımsattı.
Eroğlu mesajına şöyle devam etti;
“Hep vurguluyorum; Sayın Denktaş bize sık sık şunu vurguluyordu; ‘Devlete, egemenliğe, halka, sahip çıkınız’; Evet, ben de bunu sık sık tekrarlıyorum çünkü Kıbrıs Türkü hak ve hukukunu korumak istiyorsa öncelikle Devleti’ne sahip çıkmalı, onun ne anlama geldiğini bilmeli, anlamalı, gençlerimize anlatmalıdır.
Ölümünün beşinci yılında bir kez daha Rahmetli Kurucu Cumhurbaşkanımızı rahmet ve şükranla anıyorum. Denktaş’ın hürriyet mücadelemizdeki yerini ve öğütlerini asla unutmayacağız, söylediklerini, yaptıklarını asla unutmayacağız.”

Özgürgün: Büyük dava adamı ve siyasi liderdir
Başbakan Hüseyin Özgürgün Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın 5’inci ölüm yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımladı.
Özgürgün mesajında, “Kıbrıs Türk halkının haklı davası için ömrünü adamış büyük insan, devlet adamı Kurucu Cumhurbaşkanımız Sayın Rauf Raif Denktaş’ı vefatının 5. yıl dönümü nedeniyle minnet ve rahmetle anıyoruz” dedi. 
Özgürgün mesajında şunları kaydetti:
“ Ülkemizin, hukukun üstünlüğüne dayalı bir devlet yapısına, halkımızın hak ettiği daha refah, özgür ve demokratik şartlarda bir yaşama kavuşmasında olağanüstü katkılarda bulunmuştur. 
Kendisini Kıbrıs davasına adamış bir devlet adamı olarak Denktaş’ın, geçmişteki acı ve karanlık günlerden bugünlere nasıl gelindiğiyle ilgili aktardıkları daima hatırlanacak ve geride bıraktığı eserler genç nesillere rehberlik edecektir. Rauf Raif Denktaş, tüm lider özelliklerinin yanı sıra çok iyi bir insan ve Kıbrıs Türk halkının önemli bir değeriydi. O’nun verdiği hizmetler asla unutulmayacaktır…”

Kimler mesaj yayınladı?
Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf R. Denktaş’ı ölümünün 5’inci yıldönümü dolayısıyla; Cumhuriyet Meclisi Başkan Yardımcısı Hüseyin Avkıran Alanlı, Demokrat Parti Genel Merkezi (DP), Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Sekreteri Dursun Oğuz, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova, Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, TMT Mücahitler Derneği Genel Başkan Yardımcısı Celal Bayar, Rauf R. Denktaş ve Düşüncelerini Yaşatma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Latif Akça, KKTC Karadeniz Kültür Derneği Genel Başkanı Baki Aygün, Yeniden Doğuş Partisi (YDP) Genel Sekreteri Bertan Zaroğlu, Kıbrıs Türk Müslüman İşadamları Derneği (MÜSİAD) Türk Birliği Dayanışma Derneği (TBDD)  da birer mesaj yayınladı. Mesajlarda Kurucu Cumhurbaşkanı Denktaş özlemle, sevgi, saygı ve şükranla anıldı.

Güncelleme Tarihi: 13 Ocak 2017, 09:08
YORUM EKLE
YORUMLAR
Akın Tangül
Akın Tangül - 7 yıl Önce

CBda çalışırken rahmetli babam Mustafa Tangül için, Tangül benim sağ kolum dermiş.Nur içinde yatınız kurucu CBımız,Türk halkı sizi asla unutmayacaktır.Allah rahmet eylesin

SIRADAKİ HABER

banner471

banner473