banner564

Şükrü Selkar, mahkemeye çıkarılarak tutuklandı

Lefke’deki feci kazada, en yakın arkadaşı Murat Ömür’ün ölümüne neden olan Şükrü Selkar, mahkemeye çıkarılarak tutuklandı

Şükrü Selkar, mahkemeye çıkarılarak tutuklandı
banner598
Zorkun TAŞER
   Lefke’de önceki gün sabaha karşı meydana gelen feci trafik kazasında en yakın arkadaşı Murat Ömür’ün ölümüne sebebiyet vermekten gözaltına alınan Şükrü Selkar, dün Güzelyurt’ta mahkemeye çıkarıldı. Soruşturmanın henüz tamamlanmaması nedeniyle Şelkar’ın bir gün süreyle polis nezaretinde tutuklu kalması emredildi. 
   Mahkemeye çıkarılırken ve dava esnasında çok üzgün olduğu gözlemlenen Şükrü Selkar, yola atılan köpeği basmamak için direksiyon kırdığını ve kaza yaptığını iddia etmişti. Polis şimdi kamera kayıtlarını inceleyip ‘o köpeği’ arıyor. Köpeğin ortaya çıkmaması halinde Şükrü Selkar’ın yalan beyanda bulunduğu anlaşılacak. 

Virajı alamadı, aracı devirdi
Güzelyurt Kaza Mahkemesi Yargıcı Rauf Kürşat huzurunda dün görüşülen tutukluluk duruşmasında, İddia Makamı Başsavcılık adına Savcı Ergin Atıcı, Güzelyurt Polis Müdürlüğü’ne bağlı Trafik Şubesi’nde görevli Polis Çavuşu Güven Didinir’i mahkemeye tanık olarak dinletti.
Polis Çavuşu Didinir, mahkemede yeminli şahadet vererek, olayla ilgili bulguları aktardı.
Didinir, zanlı Şükrü Selkar’ın, 29 Ekim sabaha karşı 04.30 sıralarında, Gemikonağı’ndan Lefke’ye doğru kullanımındaki ER 052 plakalı araç ile seyrederken, sola meyilli viraja dikkatsiz giriş yapması sonucu direksiyon hakimiyetini kaybederek, yolun sağında bulunan selvi ağaçlarına çarparak aracı devirdiğini aktardı.

İzlenmesi gereken kamera görüntüleri var...
Araçta, Şelkar’ın yanında yolcu olarak bulunan Murat Ömür’ün olay yerinde can verdiğini aktaran Didinir, kaza ile ilgili olarak başlatılan soruşturmanın henüz tamamlanmadığını, alınacak ifadeler ve izlenmesi gereken kamera kayıtlarının olduğunu ifade ederek zanlının bir gün daha polis nezaretinde tutuklu kalmasını talep etti.
Huzurunda verilen şahadet ışığında Yargıç Rauf Kürşat, Şükrü Selkar’ın bir gün daha soruşturmanın selameti açısından tutuklu kalmasını emir verdi. 

Güncelleme Tarihi: 31 Ekim 2014, 10:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474