banner564

Sunumlar ilgiyle izlendi

GAÜ Akademisyenleri KIBATEK sempozyumuna katıldı

Sunumlar ilgiyle izlendi
banner598
Geçtiğimiz günlerde, Lefkoşa Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleşen III. Uluslararası KIBATEK Kıbrıs Türk Edebiyatı ve Edebiyatçıları Sempozyumuna, GAÜ Akademisyenleri çeşitli bildirileri ile katkı sağladı.  
   Türkiye, Azerbaycan, Bulgaristan, Gagauzyeri - Moldova, İran, Kazakistan, Özbekistan, Polonya ve Rusya’dan  akademisyenlerin katıdığı ve 67 bildirinin  sunulduğu sempozyuma Girne Amerikan Üniversitesi, Eğitim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Elza Alışova Demirdağ, “Osman Güvenir Şiirinin Rengi; Griyle Mavi” başlıklı bildirisiyle katıldı. Demirdağ,  KKTC’nin ilk Ulusal Marşı’nın söz yazarı, şair, yazar,  dramaturg ve ressam Osman Güvenir’in şiir yolculuğunu araştırarak  son  kitabı Griyle Mavi’deki şiirlerini renk unsuru bağlamında inceledi.  
   Demirdağ,  bildirisinde ressam olarak üç kişisel sergi açan, iki tablosu devlet tarafından pul olarak basılan ve dünya filateli kataloglarına geçen Güvenir’in son kitabında ressamlığının büyük etkisi olduğuna dikkat çekti.
   Sempozyuma, Girne Amerikan Üniversitesi, Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Şentaç Arı, “ Kıbrıs Türk Şiirinde Kadın” başlıklı bildirisiyle katıldı.

Güncelleme Tarihi: 11 Mart 2018, 11:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474