banner564

Süre uzatılmalı

Araç Kayıt Dairesi’nde sistemin çökmesi nedeniyle işlem yaptıramayan ve gecikme affından yararlanamayan vatandaşlar, hükümetten anlayış bekliyor

Süre uzatılmalı
banner598
Zorkun TAŞER
    Araç Kayıt Dairesi’nde bilgisayar sisteminin çökmesi ve işlem yaptırmak isteyen vatandaşların günlerce bekletilmesi, sert tepkileri de beraberinde getirdi. Yüzlerce vatandaş, gecikme affından yararlanabilmek için dün de ilgili daireye ve Araç Muayene garajına giderek saatlerce sıra bekledi. Bazı vatandaşlar, işlerini kaybetmemek için sırasını bir başkasına devrederek, işlem yaptırmadan ilgili daireden ayrılmak zorunda kaldı.
   Diyalog muhabirinin görüştüğü vatandaşlar “alınacak basit bir kararla bu tür çağdışı görüntüler sona erebilir, herkes insan gibi işlemini yaptırabilirdi” diyerek, sürenin neden uzatılmadığı sorusuna yetkililerin yanıt vermesini istediler.

Uzun kuyruklar oluştu
   Muafiyetli Araç Muayenelerinin son gününde, Lefkoşa’nın Organize Sanayi Bölgesi’ndeki Araç Muayene Garajı önünde dün inanılmaz bir kuyruk vardı. Yüzlerce araç sıraya girerek, işlem yaptırmak için saatlerce beklemek zorunda kaldı.
   İzdiham nedeniyle muayene yapan uzmanlar da büyük sıkıntı yaşandı. Uzun süre beklediği halde işlem yaptıramadan ayrılmak zorunda kalan vatandaşlar, Diyalog aracılığıyla yetkililere şu mesajı gönderdi:
   “Devletin ilgili birimlerindeki sistemin çökmesinden kaynaklanan bu sorunu çözmek ve devletin gelirlerini de artırmak açısından bu süre neden uzatılmıyor?. Hükümet, sadece bir haftalık ek süre verseydi ne kaybederdi?.. özellikle Sayın maliye Bakanı halkın bu konudaki beklentilerini dikkate alarak, süreyi uzatmalıdır.”

Güncelleme Tarihi: 24 Ekim 2014, 10:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474