banner564

Süreç ileriye taşınacak

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’nda su konusunda DSİ yetkilileriyle geniş katılımlı toplantı gerçekleştirildi

Süreç ileriye taşınacak
banner598
Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’nda su konusunda Türkiye Devlet Su İşleri (DSİ) yetkilileriyle geniş katılımlı toplantı gerçekleştirildiği bildirildi. 
 Toplantıya bir süre katılan Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Erkut Şahali, DSİ ile süreci ileriye taşımak için çalışma temposunu yükselteceklerini söyledi.
Bakanlıktan verilen bilgiye göre, tünel çalışmaları, Güzelyurt bölgesinde planlanması tamamlanan gölet ve regülatör alanları ile akiferin iyileştirilmesine yönelik inceleme ve gözlemlerde bulunan TC DSİ ve Tarım Bakanlığı uzmanlarının bilgilendirme toplantısına katılan TC Kalkınma ve Ekonomik İşbirliği Ofisi Tarım Müşaviri Nebi Çelik, Bakan Şahali’ye yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi verdi ve bir rapor hazırlayarak gelinen aşamayı değerlendireceklerini belirtti.   
Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Erkut Şahali de konuşmasında, yerel su kaynaklarının niteliğinin ve kapasitesinin düşmesinden dolayı halkın su konusunda beklentisinin hat safhada olduğunu söyledi. 
Üretim faaliyetinin devamı ve istikrarı açısından erişilebilir bir fiyatın tutturulmasının kaçınılmaz olduğunu da söyleyen Bakan Şahali, “Nitelikli su ile üretim faaliyetinin bu ülkede çok uzun yıllardan sonra tekrardan başlayacak olması esastır. Dolayısıyla bunun avantajını yaşatmak gibi önümüzde bir hedef vardır” dedi.    
Bakan Şahali, yürütülecek teknik çalışmada ülkenin mevcut insan kaynağının maksimum düzeyde yer almasını hedeflediklerini belirtti.  

Şahali, DAÜ Rektörü Osam’ı kabul etti
Öte yandan Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Erkut Şahali, Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Rektörü Prof. Dr. Necdet Osam ve beraberindeki heyeti kabul etti.   
Bakanlık açıklamasına gore  Prof. Dr. Osam kabulde, Bakan Şahali’nin DAÜ’nün gelecekte daha iyi noktalara gidebilmesi için elinden gelen katkıyı ortaya koyacağına inancını dile getirdi. Prof. Dr. Osam, “Bizim ayrıcalığımız devlet üniversitesi olmak ve bilime, topluma, araştırmaya son derece önem vermektir. Bunu da dünya listelerine girdiğimizden dolayı kanıtlamış bulunuyoruz” şeklinde konuştu. 
Bakan Şahali de, Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin ülkenin en köklü ve en saygın eğitim kurumlarının başında yer aldığını vurguladı. 
Şahali, tarım ve hayvancılıkta yütülecek faaliyetlerin bilimsel esaslara dayalı olması halinde pozitif sonuçlar elde edilebileceğini söyledi. 
Şahali, üzerinde çok emek sarf edilen DAÜ yasasının sonuçlandırılmasını da diledi.

Güncelleme Tarihi: 01 Mart 2018, 11:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474