banner564

Sürekli hale gelmeli

Girne’de, uyuşturucuyla mücadele ve gençlerin kötü alışkanlıklardan nasıl uzak tutulacağı tartışıldı

Sürekli hale gelmeli
banner598
 Girne İlçe Emniyet Kurulu, “uyuşturucuyla mücadele ve çocuk ile gençlerin kötü alışkanlıklardan nasıl uzak tutulacağı” konusunda toplantı gerçekleştirdi.
Toplantı, dün saat 10:00’da Girne Kaymakamlığı’nda Kaymakam Mehmet Envergil başkanlığında gerçekleşti. Toplantıya, Girne Kaymakamı Mehmet Envergil, Girne Polis Müdürü Hüseyin Yeşildağlı, Girne Sahil Güvenlik Komutanlığı’ndan Deniz Binbaşı Mehmet Sevgüm, Girne bölgesinden belediye başkanları, Başbakanlık Uyuşturucuyla Mücadele Komitesi Başkanı Hasan Karaokçu, Sivil Savunma Girne Bölge Müdürü İbrahim Çağlar, Sosyal Hizmetler Dairesi yetkilileri, okul müdürleriyle diğer bazı yetkililer katıldı.
Girne Kaymakamı Mehmet Envergil yaptığı konuşmada İlçe Emniyet Kurulu’nun  toplantısında, Başbakanlıkta başlatılan; “uyuşturucuyla mücadele ile gençlerin kötü alışkanlıklardan kurtarılması” konusunun görüşüleceğini kaydetti. Başbakanlık Uyuşturucuyla Mücadele Komitesi’nin uyuşturucu konusunda geçen günlerde tüm ilçe emniyet kurulu üyelerinin katıldığı geniş kapsamlı bir toplantı düzenlediği ve buna kendisinin de katıldığını belirten Envergil, uyuşturucu konusunun ülkede ciddi bir sorun olduğu vurguladı.
Girne İlçe Emniyet Kurulu’nun  bu kapsamda bir adım attığını ifade eden Envergil, toplantıda ilçenin bu konuda nasıl bir yol izleyeceği konusunda bir plan çizeceğini söyledi.
“Bu tür sorunlar toplumun tüm birimlerinin katkı ve desteğiyle uzun sürede başarılı olur” diyen Envergil, mücadelenin çok yönlü sürdürülmesi gerektiğini de belirtti.

Karaokçu: Birlikte mücadele şart
Başbakanlık Uyuşturucuyla Mücadele Komitesi Başkanı Hasan Karaokçu ise komitenin yola çıkarken tüm katmanlarla birlikte mücadeleye girmeyi amaçladığını ifade ederek, bu kapsamda ilçe emniyet kurullarını çok önemsediklerini kaydetti. Başbakanlık Uyuşturucuyla Mücadele Komitesi’nin düzenlediği ilk toplantıda birçok konunun ele alındığını anımsatan Karaokçu, toplantılara tüm ilçelerde devam edeceklerini söyledi.
Karaokçu, Girne Kaymakamlığı ile ilçe emniyet kurulu üyelerinin konuya gösterdikleri duyarlılık için teşekkür etti.

Güncelleme Tarihi: 27 Ocak 2015, 09:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473