banner564

Suriçi’nde ortak dilek

Mağusa’daki ayinde buluşan Türk ve Rum din adamları, Gazze’deki olayları kınayarak barış mesajı verdi

Suriçi’nde ortak dilek
banner598
Yaklaşık 250 Kıbrıslı Rum dün Gazimağusa Surlariçinde 2 Papaz eşliğinde ayin yaptı. Rumlar ayin için  sabahın erken saatlerinde kendi araçlarıyla Kuzey’e geçti.
Ayini izleyen Din İşleri Başkanlığı görevlisi  Fuat Tosun ile Paralimni Metropoliti Vasilios Karajiannis, 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle Gazzede yaşanan olayları kınayarak ortak  barış mesajı verdi.

“Gazze’de yaşananlar örnek olsun”
Rum Metropolit Vasilios, bölge ülkelere bakıldığında Trajik olayların yaşandığının görüldüğüne dikkat çekerek,  “Biz bu yaşananların dışında durup farkılık yaratmamız gerekir” dedi. Gazze’de yaşananlar konusunda büyük üzüntü içinde olduklarını dile getiren Metropolit Vasilios, “Bu savaşta çocuklar da ölüyor ve bu bizi son derece üzüyor, hep birlikte burda yaşanan soykırımı kınayıp dünyaya ortak bir ses vermemiz gerekir” diye konuştu. 

“Bu Ada’da iki halk yaşayabilir”
Din İşleri Başkanlığı görevlisi Fuat Tosun da, 1 Eylül Dünya Barış Günü’ne  dikkat çekerek,  “Barış hem bizim hem de dünya insanllığı için çok önemlidir, yaşanan bu acılar bir daha yaşanmasın” dedi.
Tosun konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bugün Gazze’de yaşananlar insanlık adına acı veren olaylardır, bizler bu Ada’da bu acıları yaşamış halklar olarak  ilk görevimiz  bundan sonrası için Kıbrıs’ta bir barış için imza atmaktır. Bu adada 40 yıl elimizden uçup gitti, arzu edilen hedefe bir türlü varılamadı. Bu noktadan sonra herkes üzerine düşeni yapsın ve geçmişte yaşananlar bir daha yaşanmasın. Biz din adamlarının burda olması çok önemli Dinlerarası diyalog çok çok önemli. Kıbrıs Türk halkı  yan yana yaşayıp herşeyi paylaşabilir ’’
  

Anlamlı hediye
Açıklamaların ardından  Fuat Tosun Rum Metropoliti Vasilios ‘a  bir saat armağan etti ve “Dilerim bu saat barış için çalışsın” dileklerinde bulundu.
   Rum Metropoliti Vasilios da buna karşılık  ‘’İnşallah’ yanıtını verdi.
   
Lala Mustafa Paşa Camiini ziyaret
Rumlar ayinin ardından Namık Kemal Meydanı’ndaki Lala Mustafa Paşa Camiisini ziyaret etti.

Güncelleme Tarihi: 01 Eylül 2014, 10:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473