banner564

Tabanca hala kayıp

Deniz Off Licence isimli iş yerini kurşunlayan Koral Kalkan ile suç ortakları hakkındaki soruşturma devam ediyor

Tabanca hala kayıp
banner598
Başkent Lefkoşa’nın Ortaköy bölgesinde faaliyet gösteren Deniz Off Licence isimli iş yerini 4 Mayıs tarihinde 3 el ateş ederek kurşunlayan Koral Kalkan ile suç ortakları Hüseyin Karakışla ve Süleyman Gür hakkındaki soruşturma devam ediyor. Aleyhlerinde alınan ek tutukluluk süreleri dolan zanlılar, dün yeniden tutukluluk talebi ile mahkemeye çıkarıldı. 
Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube’de görevli polis çavuşu Mustafa Dağsevenler mahkemede verdiği ifadede, zanlılar, Koral Kalkan, Hüseyin Karakışla ve Süleyman Gür’ün 4 Mayıs tarihinde Deniz Off Licence isimli iş yerinin kurşunlanması ile ilgili tutuklandıklarını söyledi. Dağsevenler, Koral Kalkan’a tabancayı 3 bin 500 TL’ye sattığı tespit edilen Hüseyin Karakışla’nın 20 Haziran’da, Karakışla’ya tabancayı veren Süleyman Gür’ün ise 23 Haziran’da Gazimağusa’da tespit edilerek tutuklandığını kaydetti. 

Suçlarını itiraf ettiler ama…
Polis, tutukluluk süresinde zanlıların gönüllü ifade vererek işledikleri suçları itiraf ettiklerini kaydetti. Polis memuru Mustafa Dağsevenler, kurşunlama olayının hemen ardından bölgedeki kamera kayıtlarının incelendiğini ve zanlı Koral Kalkan’ın 1 Haziran’dan bu yana mahkeme emri tutuklu bulunduğunu söyledi. Dağsevenler, zanlı Kalkan’ın mahkeme emri ile evinde gerçekleşen aramada 2 adet kullanılmış mermi çekirdeği, birçok model cep telefonu bulunduğunu belirtti.  Dağsevenler olayda kullanılan tabancanın henüz bulunmadığını kaydetti. 

2 gün daha polis hücresindeler
Polis çavuşu, zanlılar hakkındaki soruşturmanın devam ettiğini, birçok kişiden ifade alındığını, söyledi. 
Soruşturmanın devam ettiğini kaydeden Dağsevenler, zanlıların soruşturma amaçlı 2’şer gün daha tutuklu kalması talebinde bulundu. 
Kıdemli Yargıç Tacan Reynar, Koral Kalkan, Hüseyin Karakışla ve Süleyman Gür’ün 2’şer gün tutuklu kalmasına karar verdi.

Güncelleme Tarihi: 29 Haziran 2017, 10:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474