banner564

‘Tahsilat’ meselesi

‘Kahve Deryası’nın sahibi İnci Aşçı’yı araba ile takip eden 6 kişiden Mehmet Şerif ile Alperen Raylaz, polisin müdahalesine saldırı ile karşılık verdi

‘Tahsilat’ meselesi
banner598
Çiğdem AYDIN
Girne’de faaliyet gösteren ‘Kahve Deryası’nın sahibi İnci Aşçı’yı araba ile takip eden 6 kişiden Mehmet Şerif ile Alperen Raylaz, polisin müdahalesine saldırı ile karşılık verdi
Girne’de önceki gece aksiyon filmlerini aratmayan olay, Kahve Deryası isimli iş yeri sahibi İnci Aşçı, Muammer Kuyumcu’ya ait CN 070 plakalı araçla takip edilmeye başlandı. Bu esnada Aşçı’nın çalışanı Hasan Özaydın kullanımındaki LE 503 plakalı araç ile takibe son vermek için CN 070 plakalı araca kasten vurdu. 
Olayın hemen ardından, Aşçı ve Özaydın polisi arayarak yardım çağrısında bulundu. Polislerin olay yerine gelmesi ile CN 070 plakalı araçta bulunan Timur Görkem Kılıç, Kaan Durmaz, Muammer Kuyumcu, Alperen Raylaz, Muhammet Ali Çetin ve Mehmet Şerif Yalçın polisleri görünce kaçmaya çalıştı. 

Kimsiniz siz?
Polise direnen zanlı Mehmet Şerif Yalçın polis memuru Mustafa Özmüezzin’e hitaben “Kimsiniz siz, bizi polise götüremezsiniz, biz hiçbir yere gitmiyoruz” şeklinde hakaret ettikten sonra Yalçın, polis memurunun ağzına sağ dirseği ile vurarak yaralanmasına neden oldu. Aynı olayla bağlantılı Müfettiş Muavini İrfan Türk’e direnen Alperen Raylaz ise Türk’ün boğazını sıkarak polisi görevinden men etmeye çalıştı. Makul güç kullanılarak tutuklanan 6 zanlı, dün sabah Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. 

6 zanlı mahkemeye çıkarıldı…
Girne Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube’de görevli polis memuru Mahmut Borucu; Timur Görkem Kılıç, Kaan Durmaz, Muammer Kuyumcu, Alperen Raylaz, Muhammet Ali Çetin ve Mehmet Şerif Yalçın’ın “Polisi darp görevinden men etme”, “Kanunsuz topluluk ve rahatsızlık” suçlarından tutuklandıklarını söyledi. 
Polis memuru Mahmut Borucu, zanlıların önceki gece saat 00.50 raddelerinde Kahve Deryası isimli iş yeri sahibi İnci Aşçı’yı, Muammer Kuyumcu’ya ait CN 070 plakalı araçla yakın takibe aldıklarını söyledi. 

Aşçı ve çalışanı polisten yardım istedi…
Borucu, Aşçı’nın çalışanı Hasan Özaydın’ın kullanımındaki LE 503 plakalı araç ile takibe son vermek için CN 070 plakalı araca kasten vurduğunu kaydetti. 
Aşçı ve çalışanının yardım ihbarı neticesinde olay yerine giden polis ekiplerine zanlıların saldırdığını kaydeden Borucu, Müffetiş Muavini İrfan Türk ve polis memuru Mustafa Özmüezzin’in yaralandığını ifade etti. Zanlıların, halkın huzurunu bozacak şekilde kanunsuz toplanarak bağırıp çağırdığını kaydeden Borucu, zanlıların makul güç kullanılarak tutuklandığını belirtti. 

Önce işyerine gidip para istediler
Polis memuru Mahmut Borucu, gelişen olaylar üzerine Kahve Deryası isimli iş yeri işletmecisi İnci Aşçı ve Murat Uğur Palabıyık’ın polise verdikleri ifadede 15 Mayıs tarihinde zanlıların da içinde bulunduğu bir gurubun iş yerine giderek, para istedikleri yönünde ifade verdiklerini kaydetti. Soruşturmanın yeni başladığını ve olaya karışan kişilerin arandığını ifade eden Borucu, tüm zanlıların 3’er gün poliste tutuklu kalmaları talebinde bulundu. 
Yargıç Alev Ulunay, zanlılar hakkındaki soruşturmanın devam ettiğini, zanlılarla bağlantılı suç ortaklarının henüz bulunmadığını ifade ederek tüm zanlıların 3’er gün tutuklu kalmasına karar verdi.

Güncelleme Tarihi: 20 Mayıs 2017, 09:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473