banner564

“Tarihi saptırmayın”

Angolemli, Denktaş’ın yüzde 29 artıyı içeren taslak haritasının 1986 yılında Meclis’e sunulduğunu savundu, Ertuğruloğlu bunu sert sözlerle yalanladı

“Tarihi saptırmayın”
banner598
Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu dün saat 10.30’da Meclis Başkan Yardımcısı Hüseyin Avkıran Alanlı başkanlığında toplandı.  
Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu “Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Kurumu 2017 Mali Yılı Bütçe Yasa Tasarısı”nı görüşerek onayladı.
Veteriner Hizmetleri Yasa Tasarısı, Meclis Genel Kurulu’nda kabul edildi. 
TDP Milletvekili Hüseyin Angolemli Meclis’teki konuşmasında, “Hakkı Atun’un yüzde 29'u da içeren taslak çerçeve anlaşmasının Meclis’e hiç gelmediğini söylediğini ancak 1986 yılında bu haritanın meclise geldiğini, Denktaş’ın da bu oranı o dönemde kabul ettiğini” söyledi.
Angolemli, o dönemde UBP’lilerin de yüzde 29’a olumlu oy verdiğini kaydetti. 

Ertuğruloğlu: O 29 artıda Rumlar içimize gelmiyordu
Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Angolemli’nin eleştirilerini yanıtladı. Denktaş’ın tüm partilerin onayını alan yüzde 29’a yönelik bir haritası olmadığını söyleyen Ertuğruloğlu, “O dönemdeki 29 artı Rumların içimize gelmeyeceği şekildeydi” dedi.     
Ertuğruloğlu, o dönemdeki haritanın ve şartların farklı olduğunu söyleyerek, bunu bugünle karşılaştırmanın doğru olmayacağını belirtti. Bu esnada Angolemli ile Ertuğruloğlu arasında sözlü tartışma yaşandı. 
Angolemli, “tarihi saptırmayın” deyince, Ertuğruloğlu, “siyasi sahtekarlar” ifadesini kullandı.
AP sandalyeleri konusunda ise Ertuğruloğlu, sözlerinin arkasında olduğunu belirtti. 
Doğru bildiğini söyleyemeye devam edeceğini söyleyen Ertuğruloğlu, “Cumhurbaşkanı eğer ‘AP’deki iki sandalye benim derse’ devletinin varlığını reddeder” dedi.

Güncelleme Tarihi: 24 Ocak 2017, 09:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473