banner564

Tarihin en ağır cezası

Öz kızına 4 yıl süreyle tecavüz iddiasıyla yargılanan 45 yaşındaki babaya 28 yıl hapislik verildi

Tarihin en ağır cezası
banner598
Teoman TURAN
Güzelyurt’a bağlı Güneşköy’de geçtiğimiz Nisan ayında ortaya çıkan korkunç olayda öz kızına 4 yıl boyunca tecavüz eden 45 yaşındaki O.Y hakkındaki dava dün karara bağlandı. Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde Başkan Melek Esendağlı, Kıdemli Yargıç Alev Ulunay ve Yargıç Murat Soytaç’tan oluşan heyetin huzurunda yargılanan sanık, 28 yıl ağır hapis cezasına çarptırıldı. 
Kararda sanığın öz çocuğuna karşı işlediği suçlara tacizle başladığı, daha sonra tecavüzle devam ettiği ve olayın ortaya çıkmaması için kızını tehdit ettiği belirtildi. Mahkemenin verdiği karar şu ana kadar çocuk tecavüzüne verilen en ağır ceza niteliği de taşıyor.

11 yaşından itibaren tecavüze başladı
Kararda, sanığın “16 yaşından küçük çocuğa cinsel tecavüz”, “akraba ile cinsel ilişki”, “çocuğun cinsel istismarı”, “çocuğa cinsel saldırı ve şiddet kullanma tehdidi”  suçlarından yargılandığı ve aleyhine getirilen tüm davalardan suçlu bulunduğu belirtildi. Sanığın, 2012 yılında o zaman 10 yaşında olan kızına defalarca cinsel tacizde bulunarak istismar ettiği, ilerleyen zamanlarda ise dozu artırarak 11 yaşından itibaren öz kısına tecavüz ettiği ifade edildi. Kararda, bir çocuğun en güvende olacağı yerin ailesi olduğu, bir babanın görevinin çocuklarını korumak ve bakmak olduğu ancak sanığın çocuğunu koruması gerekirken böyle bir suç işlediği kaydedildi. 

Hafifletici hiçbir unsur bulunamadı
Heyet, taciz ve tecavüze maruz kalan çocuğun hayat boyu bu travmayı taşıyacağını ifade ederek, sanık hakkında karar verirken hafifletici hiçbir unsur bulamadıklarını, böylesi bir suçun bir bahanesinin olamayacağını belirtti. Sanığın taciz ve tecavüzün yanı sıra kimseye anlatmaması için kızını tehdit ettiğini, çocuğun öğretmenine olayı anlattığını ve böylelikle ortaya çıktığını belirten heyet, sanığı aleyhine getirilen tüm davalardan suçlu bulup mahkum ettiklerini ifade etti. Ağır ceza heyeti, sanığı işlediği suçlardan 28 yıl hapis cezası ile cezalandırdıklarını açıkladı.

İğrenç olay nasıl ortaya çıkmıştı?
Güzelyurt-Güneşköy’de yaşayan 14 yaşındaki kız, Nisan 2017 tarihinde maruz kaldığı kötü durumu rehber öğretmenine mesaj atmış, okul müdürüne de konunun bildirilmesi üzerine polise gidilmişti. Polise ifade veren kız, 10 yaşından beridir babasının taciz ve tecavüzüne maruz kaldığını anlatmıştı. Doktor kontrolünden geçirilen kızın ifadesinde söyledikleri, doktor raporuyla örtüşmüştü. Şikâyet üzerine tutuklanan sanığın evinde cinsel gücü artırıcı jel ve kadınlar için kullanılan cinsel istek artırıcı damla bulunmuştu. Sanık tecavüz iddialarını reddetse de tüm bulgular, kanıtlar ve ifadeler bu suçu işlediğini gösterdi ve sanık dün 28 yıl hapse mahkûm edildi.

Güncelleme Tarihi: 09 Kasım 2017, 11:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473