banner564

“Tarihler iyi incelensin”

Dilek Karakuzu, eski eşi Hüseyin Özgürgün’ün banka hesaplarıyla ilgili açıklamalarının doğruyu yansıtmadığını ileri sürdü

“Tarihler iyi incelensin”
banner598
Başbakan Hüseyin Özgürgün’ün eski eşi Dilek Karakuzu'nun avukatı Boysan Boyra, basın açıklaması yaparak Başbakan Hüseyin Özgürgün'ün yaptığı açıklamaları değerlendirdi.
Boyra açıklamasında "Söz konusu rakamların banka dökümlerinin tarihlerini incelendiğinde boşanma davası veya ayrılığın söz konusu olmadığını" kaydetti. Açıklamada, “Sayın Özgürgün’ün bundan sonraki hayatının herhangi bir aşamasında müvekkilimin adını ya da boşanma davasını kullanması halinde müvekkilimin yasal yollara başvuracağını bildiririz” denildi.
Avukatı aracılığıyla açıklama yapan Karakuzu, banka hesaplarındaki yüksek rakamların bankaya yatış veya çekiliş tarihlerinde boşanma davasının hatta ayrılığın dahi söz konusu olmadığını belirtti. Karakuzu, bundan sonraki süreçte Özgürgün’ün adını ya da boşanma davasını kullanması halinde yasal yollara başvuracağı uyarısında bulundu.

Bu paralar boşanmadan önce
Açıklamada şunlar kaydedildi: Sayın Hüseyin Özgürgün tarafından 17 Ocak 2018 tarihinde yapılan açıklamaya binaen Müvekkilim Hatice Dilek Karakuzu (Özgürgün) tarafından yapılan açıklamayı kendisinin bana verdiği yetkiye dayanarak kamuoyu ile paylaşırım.
Sn. Özgürgün tarafından malvarlığı hakkında gerçeklerden uzak ve son derece tutarsız bir açıklama yapılmıştır. Bu açıklama müvekkilimin manevi haklarını ihlal etmiş olup cevap zarureti doğurmuştur. Sn. Özgürgün boşanma sürecinde bir kısmı kamuoyuna yansıyan banka hesaplarındaki yüksek rakamları boşanma masrafı olarak borç aldığını belirtmiştir.
Oysa söz konusu rakamların bankaya yatış (veya çekiliş) tarihleri incelendiğinde ortada henüz bir boşanma davası hatta ayrılık dahi olmadığı anlaşılacaktır. 

“Bir daha adımı anmasın”
Diğer taraftan Sn. Özgürgün'ün bu hesaplardan yaptığı harcamaların, halen ikamet ettiği Çatalköy'deki malikâne ve İnci Pars adına alınan Jaguar marka jeep araç ve birtakım gayrimenkullerin de eşten dosttan borç alınarak mı yapıldığı bu açıklamadan anlaşılamamıştır. Sn. Özgürgün'ün hesaplarının şeffafça incelenmesi halinde tüm gerçekler ortaya çıkacaktır. Müvekkilimden almış olduğum bilgi ve talimat ışığında Sayın Özgürgün’ün bundan sonraki hayatının herhangi bir aşamasında müvekkilimin adını ya da boşanma davasını kullanması halinde müvekkilimin yasal yollara başvuracağını bildirir kamuoyuna saygılar sunarız.

Anlaşarak ayrılmışlardı
Başbakan Özgürgün ile eski eşi Dilek Karakuzu, 22 Aralık 2017 tarihinde Lefkoşa Aile Mahkemesi’nde anlaşmalı olarak boşanmıştı. Mahkemede yapılan beyanlarda Başbakan Özgürgün’ün bir arabası, Gönyeli’de bir evi ve Bellapais’te daha 140 bin sterlin borcu bulunan bir villası bulunduğu belirtilmişti. Boşanma anlaşmasına göre; araç ve Gönyeli’deki ev başbakana kalırken, Bellapaiste’ki villa yarı yarıya paylaşılmıştı. Başbakan Özgürgün’ün villanın yarı beledi olan 250 bin sterlin tutarındaki parayı Dilek Karakuzu’ya vermesi kararlaştırılmıştı.

Güncelleme Tarihi: 19 Ocak 2018, 10:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473