banner564

Taşlar yerinden oynayacak

Bakan Sucuoğlu, Yüksek Mahkeme’nin doktorların ikinci iş yapması konusunda verdiği kararın uygulanmasında kararlı olduklarını belirtti

Taşlar yerinden oynayacak
banner598
Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, Yüksek Mahkeme’nin doktorların ikinci iş yapması konusunda verdiği kararın uygulanmasında kararlı olduklarını belirterek, 6 aylık geçiş süreci sonunda doktorların hastanede mi, yoksa özelde mi çalışacaklarına karar vermesi gerekeceğini söyledi.  
Sucuoğlu, mahkemenin ön gördüğü 6 aylık geçiş sürecinde öncelikle özlük haklarının, ardından Döner Sermaye ve Performans Yasası’nın ve üçüncü adım olarak da Genel Sağlık Sigortası’nın hayata geçirileceğini belirterek, bunun yanında Hasta Hakları Yasası’nın da yürürlüğe gireceğini kaydetti.
Alınan karar nedeniyle hastanelerde bir sıkıntı yaşandığı yönünde bilgi gelmediğini ifade eden Bakan Sucuoğlu, “2017 yılı sağlıkta 40 yıllık sistemsizliğin giderileceği ve ciddi yasal reformların yapılacağı yıl olacak. Zor doğumlar çok sancılı olur, biz kararlıyız. Sağlıkta 40 yıllık taşlar yerinden oynatılacak” dedi.
Bakan Sucuoğlu, dün düzenlediği basın toplantısında, Yüksek Mahkeme’nin Kamu Sağlık Çalışanları Yasası’nın 43’üncü maddesine uyulmadığı gerekçesiyle Kıbrıs Türk Serbest Çalışan Hekimler Birliği (KTSÇHB) tarafından Sağlık Bakanlığı ile Maliye Bakanlığı aleyhine açtığı davanın sonucunu değerlendirdi.  Sağlık Bakanlığı’nda yer alan toplantıda bakanlık yetkilileri de hazır bulundu.
 
Karar şaşırtmadı…
Bakan Sucuoğlu, mahkeme kararının, kendilerini şaşırtmadığını, beklenen bir karar olduğunu belirterek, mahkemenin verdiği 6 aylık geçiş süresini memnuniyetle karşıladıklarını kaydetti.  Göreve geldikleri günden bu yana ikinci iş yasağının uygulanması gerektiğin, ancak bunun için yumuşak bir geçişe ihtiyaç olduğunu dile getirdiklerini vurgulayan Bakan Sucuoğlu, ikinci iş yasağının hemen uygulanması durumunda sağlıkta ciddi bir kaos ortamı yaşanacağını anlattıklarını anımsattı.  Bu düşüncelerini mahkemede de dile getirdiğini ifade eden Bakan Sucuoğlu, sağlıkta içinden çıkamayacağı kaotik bir ortamın olması halinde istifa edeceğini de söylediğini, bunu söylerken herhangi bir tehdidin söz konusu olmadığını vurguladı.
Halkın alacağı sağlık hizmetinin sekteye uğramasının kabul edilebilir olmadığına dikkat çeken Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, söylediklerinin arkasında olduğunu, sağlıkta yaşanacak herhangi bir kaos durumunda istifa edeceğini yineledi.
Bakan Sucuoğlu, geçiş döneminin sağlanabilmesi için önceki günkü kararın kendilerini rahatlattığını belirterek, 6 aylık süre içinde yapılacaklarını anlattı.

“Karardan dolayı sıkıntı yok…”
Tüm hastane başhekimleriyle görüştüğünü ve mahkeme kararından dolayı bir sıkıntı yaşandığı bilgisinin kendisine gelmediğini vurgulayan Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, 2017 yılının sağlık hizmetlerinde yeniden düzenleme yılı olacağına inanç belirtti.

Gardiyanoğlu, karardan memnun
Öte yandan Kıbrıs Türk Serbest Çalışan Hekimler Birliği (KTSÇHB) Başkanı Remzi Gardiyanoğlu, Yüksek Mahkeme’nin Kamu Sağlık Çalışanları Yasası’nın 43’üncü maddesini uygulanması için 6 aylık süre tanımasından memnuniyet duyduğunu açıkladı.
Gardiyanoğlu, “Bu karar, şekli itibariyle, yıllardır var olan ancak hiçbir siyasi irade tarafından uygulanma cesareti gösterilmeyen, Kamu Sağlık Çalışanları Yasası’na uyulması adına verilmiş, hükümler-üstü bir hüküm niteliği taşımaktadır” dedi.
Remzi Gardiyanoğlu, konuyla ilgili açıklamasında, kamu hekimlerinin ikinci iş yapmalarına göz yumdukları gerekçesiyle 2 sene önce Sağlık Bakanı, Sağlık Bakanlığı, Maliye Bakanı ve Maliye Bakanlığı’na karşı başlattıkları hukuki sürecin sonuçlandığını belirtti.
Gardiyanoğlu, Yüksek Mahkemenin, kararında, Birliğin talebi doğrultusunda verdiği Mandamus Emri ile Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu’na ve Sağlık Bakanlığı’na, Kamu Sağlık Çalışanları Yasası’nın 43’üncü maddesini uygulanması için 6 aylık süre tanıdığını hatırlattı.

Güncelleme Tarihi: 03 Şubat 2017, 07:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474