banner564

TDP hazır

Hükümetin toplumun sorunlarını çözme gibi bir gailesi olmadığını savunan Cemal Özyiğit, erken seçim çağrısı yaptı

TDP hazır
banner598
Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Ulusal Birlik Partisi -Demokrat Parti (UBP-DP) koalisyon hükümetinin toplumun sorunlarını çözme gibi bir gailesi olmadığını savundu. Ülkede yaşamın her alanında ciddi çıkmaz yaşandığını, eğitim ve sağlık başta olmak üzere, devletin insanlarına karşı temel görevlerini yerine getirmekten uzak olduğunu savunan Özyiğit, ekonomik plansızlığa Türk Lirası’nın değer kaybı ve zamların da eklenmesiyle toplumun büyük çoğunluğunun ekonomik kriz yaşadığını söyledi. TDP’den yapılan açıklamaya göre, Özyiğit hükümeti eleştirerek, toplumun sorunlarına çare üretmesi gereken ancak başaramayan hükümetin, hepimizle dalga geçer gibi gündem değiştirmeye çalıştığını savundu.

"İnsanlarımız ay sonunu getiremiyor"
Cemal Özyiğit, toplumun büyük çoğunluğu ay sonunu getirmekte zorlanırken, önlem alması gereken hükümetin Maliye Bakanı Serdar Denktaş’ın 15 gündür ülkede olmadığını, büyük ortağın ise erken seçimi tartışır gibi görünerek gündem saptırma peşinde olduğunu ileri sürdü. Özyiğit, “Erken seçim kararı alınacaksa bir an önce alınsın, alınmayacaksa da parti çıkarları için vakit harcayacaklarına, ciddiyetle görevlerinin başında durup halkın sorunları için çalışma yapsınlar” dedi. UBP-DP Hükümeti’nin bugüne kadar zam ve partizanca istihdam yapmaktan başka icraatı olmadığını savunan Özyiğit, “Toplumun büyük çoğunluğu fakirleşmiş, borçlarına borç eklemiş, hükümetin ise umurunda bile değil” diye konuştu. 

"Kenara çekilin, biz gerekeni yaparız"
Cemal Özyiğit, Başbakan Yardımcısı Maliye Bakanı Serdar Denktaş'ın 'Dövizdeki dalgalanma devam ettiği sürece bütçe olanakları çerçevesinde önlem almanın kolay olmadığını' söylediğini anımsattı.
Özyiğit, Denktaş’a seslenerek "Döviz dalgası ve yaptığınız zamların dalgası vatandaşı yuttu, farkında bile değilsiniz. Üstelik alacak önleminiz olmadığını söylüyorsunuz. Bu kötü günlerde yapacak bir şeyiniz yoksa neden o koltukları işgal ediyorsunuz? Eğer ülkeyi kurtaracak planınız yoksa kenara çekilin, bu toplumun önünü açın, bizler gerekeni yaparız" ifadelerini kullandı. 

Güncelleme Tarihi: 12 Şubat 2017, 11:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474