banner564

TDP hesap soracak

Şu anki düzenden UBP, CTP ve DP’nin sorumlu olduğunu savunan Özyiğit, "Kimsenin yaptığı yanına kar kalmayacak" dedi

TDP hesap soracak
banner598
Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) İskele Genişletilmiş İlçe Yönetim Kurulu toplantısı gerçekleştirildi. Yapılan açıklamaya göre, TPP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Genel Sekreter Asım İdris, Milletvekili Zeki Çeler, İskele İlçe Başkanı Cemaliye Soğancı ile üye ve sempatizanların katılımıyla gerçekleşen etkinlikte, Ocak ayında yapılması planlanan seçimler ve izlenecek yol haritası değerlendirildi.
TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Kıbrıs Türk toplumunun artık boş vaat ve söylemlerden bıktığını, verilen sözlerin tutulmasını istediğini belirterek, "Toplumun ihtiyacı boş vaatler, balon söylemler değil, toplumu ekonomik anlamda ileri götürecek, adalete, eşitliğe dayalı düzeni yaratacak icraatlardır" dedi. 
Bugüne kadar yıllarca hükümette bulunan UBP, CTP ve DP gibi partilerin düzenden sorumlu oldukları gibi, birbirlerinden hesap sormamak için de adeta sözleştiklerini savunan çeken Özyiğit, TDP'nin farkının burada olduğunu, yapanın yanına kar kalmayacağı, hesap sormanın içselleştirilerek, kanıksandığı bir düzeni mutlaka kuracaklarını vurguladı. Özyiğit, "Kimse nasıl olsa bir şey olmaz diyerek bu toplumun geleceğinden daha fazla çalamayacak. Hesap sorma mekanizması mutlaka oluşturulacak, herkes yaptıklarından dolayı hesap vereceğini bilecek, adımlarını ona göre atacak. Kimsenin yaptığı yanına kar kalmayacak. TDP olarak bu yapıyı kurmakta kararlıyız" dedi.

İdris: Seçimlere iddialı hazırlandık
TDP Genel Sekreteri Asım İdris, parti olarak uzunca bir süredir erken seçimlere yönelik hazırlık yaptıklarını belirterek, erken seçimi ülkedeki mevcut düzen ile yönetim anlayışından kurtulmak adına tarihi bir şans olarak gördüklerini kaydetti. 

Çeler, oy kullanma konusunda bilgi verdi
TDP Milletvekili Zeki Çeler de konuşmasında, Meclis'ten geçtiğimiz hafta geçen Seçim ve Halk Oylaması Yasası hakkında açıklamalarda bulundu. 
Çeler, yasanın yola çıkış hedefi ile şu an Meclis'ten geçen son şeklinin farklılık içerdiğini, kendi önerilerinin tek seçim bölgesi veya en azından 3 bölgeli olması yönünde olduğunu, ancak bunun kabul görmediğini belirtti. 

Güncelleme Tarihi: 02 Kasım 2017, 11:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474