banner564

TDP’nin formülü hazır

Kamu-Sen’i kabul eden Özyiğit, “Yasa tasarıları en geniş uzlaşı ile hazırlanmalı” dedi

TDP’nin formülü hazır
banner598
Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Mehmet Özkardaş başkanlığındaki Kamu Sen heyetini kabul etti. 
Kabulde konuşan Özyiğit, Meclis’te hazırlanan “Kamu Görevlileri Değişiklik Yasa Tasarısı”nın bu şekli ile kabul edilmesinin mümkün olmadığını ifade ederek, yasa tasarılarının Meclis çalışmalarında en geniş uzlaşı ile hazırlanması gerektiğine vurgu yaptı. 
Özyiğit, yetkili makamların yasa tasarısı hazırlanırken ilgili örgüt ve sendikalardan görüş alarak, yasa tasarısını kendilerine göre revize ettiklerini, ancak bunu tekrardan örgütlerle paylaşmadıklarını savunarak, ilgili örgütlerin görüşlerinin her aşamada alınması ve olabilecek en geniş uzlaşı ile yasa tasarısının Meclis’e getirilmesi gerektiğini kaydetti. 
Kıbrıs konusunda Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın çok kararlı ve inançlı adımlar attığını da belirten Özyiğit, “Önemli olan adil, kalıcı bir çözüme ulaşmaktır. Federal çözüm yolunda kararlılıkla ilerlenmelidir” dedi. 

Özkardaş: yasa 9 yıldır gündemde
Görüşmede konuşan Kamu Sen Başkanı Mehmet Özkardaş, 9 yıldır gündemde olan Kamu Görevlileri Değişiklik Yasa Tasarısı’nın bugüne dek 6 kez değişikliğe uğradığını, son olarak 18 ay önce de görüşlerinin alındığını, ancak o günden bugüne ne yapıldığını bilmediklerini söyledi. 
Yasa tasarısının daha bugün ellerine geçtiğini belirten Özkardaş, “Kamu Görevlileri Yasası evet değişmelidir, kamu evet hantaldır, ancak bu hantallığın nedeni siyasilerin bugüne kadar yaptıkları partizanca istihdamlardır” dedi. 

Güncelleme Tarihi: 04 Temmuz 2015, 09:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474