banner564

Tecavüzde kullanılan pense bulunamadı

Bankacı T.E.’yi dolandırmak ve tecavüzde bulunmakla suçlanan Ömer ve Rahme Çalıcıoğlu çiftine 6 gün ek tutukluluk verildi

Tecavüzde kullanılan pense bulunamadı
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’da geçtiğimiz Cumartesi günü T.E isimli şahsı Güvercinlik ovasına çağırıp tuzak kurarak cinsel tecavüzde bulunduğu iddia edilen Ömer Çalıcıoğlu ve Rahme Çalıcıoğlu çifti dün yeniden Gazimağusa Kaza Mahkemesi huzuruna çıkarılarak haklarında 6 gün ek tutukluluk emri temin edildi. Diyalog Muhabirinin elde ettiği bilgilere göre Ömer Çalıcıoğlu, eşi Rahme Çalıcıoğlu’nun ilişkisi olduğundan şüphelendiği T.E’yi geçen yılbaşı akşamı takip etti. Takip sonucu ilişkiyi öğrenen ve Ocak ayı içerisinde T.E’ye tasarrufundaki tabanca ile şiddet tehdidinde bulunan Ömer Çalıcıoğlu, “kızına tecavüz ettiririm” diyerek T.E’den toplam değeri 15 bin TL olan 3 adet çek yaprağını alarak soygun suçunu işledi. Ömer Çalıcıoğlu Şubat ayı içerisinde de T.E’den yine tehdit ile 12 bin TL aldı.
Tecavüzden sonra polise giderek şikayetçi oldu
Ömer Çalıcıoğlu geçtiğimiz Cumartesi günü eşi Rahme Çalıcıoğlu’nun T.E’yi arayarak Güvercinlik ovasında bulunan kilise yakınlarına gelmesini sağladı. Eşinin kullanımında olan aracın bagajında gizlenen Ömer Çalıcıoğlu, bir anda bagajdan çıkarak elindeki tabancanın dipçiği ile T.E’nin gözlük camını kırıp ellerini arkadan bağladı ve T.E’yi soyup pense sapını sokmak sureti ile cinsel tecavüzde bulundu. Tüm bu yaşananları cep telefonu kamerasına kaydeden Ömer Çalıcıoğlu polise gitmesi halinde görüntüler internette yayacağını söyleyerek T.E’yi tehdit etti, T.E ise yaşadığı olayın ardından hiç zaman kaybetmeden Gazimağusa Polis Müdürlüğüne bağlı Adli Şube Amirliğine giderek başına gelenleri anlatıp şikayetçi oldu. T.E polisler tarafından Gazimağusa Devlet Hastanesi’ne götürülerek tedavi ettirildi.
14 kişiden ifade temin edildi
Zanlılar Ömer Çalıcıoğlu ile eşi Rahme Çalıcıoğlu dün ek tutukluluk maksatlı Gazimağusa Kaza Mahkemesi huzuruna çıkarıldı. Mahkemeye meseleyi aktaran olayın tahkikat subayı Polis Müfettiş Muavini Faysal Güden, zanlı 1 Ömer Çalıcıoğlu’nun T.E ismindeki şahıstan 2015 yılı Ocak ve Şubat ayları içerisinde şiddet tehdidinde bulunarak toplam 27 bin TL alıp soygun suçunu işlediğini söyledi. Güden, yine Zanlı 1 Ömer Çalıcıoğlu ile zanlı 2 Rahme Çalıcıoğlu’nun 20 Haziran 2015 tarihinde T.E isimli şahsa karşı cinsel tecavüz, darp ve soygun suçlarını işlediklerini aktardı. Zanlıların 21 Haziran 2015 tarihinde Gazimağusa Kaza Mahkemesi huzuruna çıkarılarak haklarında 3’er gün tutukluluk emri temin edildiğini anımsatan Güden, bu 3 günlük süre zarfı içerisinde 14 kişiden yazılı ifade temin ettiklerini belirtti. Güden 20 den fazla kişinin soruşturulduğunu ifade etti.
Tabanca ve pense aranıyor
Telefon dökümlerinin incelendiğini belirten Güden, olayda kullanılan tabanca ve pensenin henüz aranmakta olduğunu söyledi. Emareleri bulmak amacı ile birçok ikametgah ve arazi içerisinde aramalar yaptıklarını belirten Güden, ayrıca olay yeri ile zanlıların evlerinin gidiş güzergahının da didik didik aranmakta olduğunu ifade etti. Güden soruşturmanın salimen yürütülebilmesi için zanlıların 8’er gün daha poliste tutuklu kalmalarını talep etti. Savcı Hasan Çaltılı bu süreyi 6 gün ile sınırlandırdı.
Zanlı avukatı Yunsal İlhan’ın da itirazı olmaması üzerine Yargıç Ayşen Toroslu, meselenin ciddiyetine de vurgu yaparak soruşturmanın salimen yürütülebilmesine olanak sağlamak amacı ile zanlıların 6’şar gün süre ile poliste tutuklu kalmalarına izin ve emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 25 Haziran 2015, 09:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473