banner564

Tehlike tırmanışta

Bu yıl içinde uyuşturucu suçundan tutuklananların sayısı 346’ya yükseldi

Tehlike tırmanışta
banner598
   Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Şubesi Müdürü Ali Adalıer, tüm tedbirlere rağmen dünyada olduğu gibi KKTC’de de madde kullanımının arttığını belirtti.
    Adalıer; 2012 yılında uyuşturucu suçlarıyla ilgili olarak tutuklanan ve aleyhinde işlem başlatılan kişi sayısı 319 iken, 2013’te bu sayının 325’e, 2014’te ise bugün itbarıyla 346’ya yükseldiğini söyledi.
Adalıer, “Sağlıklı ortamda yetişen, iletişim becerileri gelişmiş, sosyal, hayır deme özgüvenine sahip gençlerin maddeyle buluşması çok çok zordur” diyerek, ailelerin düzenlenecek eğitimlere katılmasını istedi.
   Polis Genel Müdürlüğü’nün konuyla ilgili proje üretmeye devam edeceğini belirten Adalıer, üretilen projelere de destek vereceklerini kaydetti.

Kullanmayanlar dışlanıyor

   Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş, Gençlik Dairesi’nin düzenlediği “Hayatı Seviyorum, Yaşamayı Seçiyorum” kampanyasının tanıtım toplantısında, uyuşturucu konusunda çarpıcı açıklamalarda bulundu ve kullanmayanların dışlandığını söyledi.
   Herkesin çocuklarını çok sevdiğini belirten Denktaş, ailelerin çocukların davranışlarını ne kadar takip ettiğinin, bunlardan ne kadar sonuç çıkardığının da son derece önemli olduğunu ifade etti.
Çocuklarının davranışlarından bağımlılık içinde olduğunu fark eden bazı ailelerin mahalle baskısından korktuğunu da belirten Serdar Denktaş, KKTC’de tedavi için yeterli olanağın bulunmadığını söyledi.
   Denktaş, “Bizim dönemimizde uyuşturucu kullananlar dışlanırken şimdi nerdeyse kullanmayanlar dışlanıyor, uyuşturucu bu kadar yaygınlaşmış durumda. Tehdit altında olan hepimizin çocuklarıdır, torunlarıdır” dedi.
   Gençlik Dairesi’nin önemli bir çalışma başlattığına dikkat çeken Denktaş, bu çalışmaya polisin ve sivil toplumun katıldığını da belirtti, bağımlılıkla mücadelede eğitimin önemine dikkat çekti.

“Gazetelerde gördüğümde üzülüyorum”

   Eğitimcilerin ve aileler yanı sıra basın mensuplarının da bu konuda bilgilendirilmesi gerektiğine dikkat çeken Denktaş, “Uyuşturucu kullanan bir gencin, hangi maddeyle yakalandığını, ismini ve resmini gazetelerde gördüğümde üzülüyorum” dedi.
   Gençlerin yaşları ilerledikçe, sorumlulukları arttıkça uyuşturucudan kurtulabileceğini de kaydeden Denktaş, bu insanların sicillerindeki suç nedeniyle toplumdan dışlandığını kaydetti.

3 gruba ulaşılacak

   Gençlik Dairesi Müdürü Gencay Eroğlu, proje kapsamında, 2011- 2012- 2013 yıllarında bağımlılıkla ilgili seminerler düzenlendiğini, kamu spotları hazırlandığını ve bilgilendirme toplantıları yapıldığını belirterek, şimdi de “Geleceğimizi Şimdiden Yaratalım” projesinin 2’nci basamağını başlattıklarını aktardı.
   Basın toplantısında söz alan Sosyal Hizmet Uzmanı Barış Başel de, proje kapsamındaki eğitimler için 3 ayrı modül hazırlandığını belirterek, aile, okul yöneticileri ve öğretmenlere verilecek eğitimlerde Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Şubesi yetkilisinin kendileriyle birlikte hareket edeceğini söyledi.
Başel, çocuklara verilecek eğitimlere de dikkat çekerek, bu eğitim modüllerinin hiçbir uyuşturucu maddenin ismini, etkisini ya da nerede bulunacağını özendirici nitelikte olmadığını vurguladı.

Güncelleme Tarihi: 16 Aralık 2014, 11:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473