banner564

Tehlike tırmanıyor

‘Kahvehane’ olarak kullanılan eve düzenlenen baskında çocuk denecek yaştaki gençler uyuşturucudan tutuklandı

Tehlike tırmanıyor
banner598
Suna ERDEN
Başkent Lefkoşa’ya bağlı Kanlıköy’de, narkotik ekiplerinin düzenlediği operasyonda kahve olarak kullanılan bir evde uyuşturucu ele geçirildi, olayla ilgili çocuk denecek yaşta 6 genç tutuklandı.
Meseleye bağlantılı görülen zanlılar Salahattin Çakmak, Veli Gül, Cem Günkurt, Oğuzhan Uşaklı, Görkem Koyuncu ve Mehmet Aslan gözaltına alınarak  dün tutuklama talebiyle Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.
Soruşturmayı yapan polis, zanlıların kanunsuz uyuşturucu madde (Hintkeneviri) “Alma”, “Verme” ve “Tasarruf” suçlarından tutuklandıklarını söyledi. Polis, Narkotik Şube’de görevli bir polis ekibinin önceki akşam Kanlıköy’de operasyon düzenlendiğini,Selahattin Çakmak, Veli Gül, Cem Daniel Günkurt, Oğuzhan Uşaklı, Görkem Koyuncu ve Mehmet Tuna Han Aslan’nın suçüstü yakalandığını belirtti. Polis, baskın anında polisi gören Veli Gül’ün tasarrufunda bulunan 2 gram uyuşturucu maddeyi tuvalete atarak sifonu çektiğini söyledi. Polis, Gül’ün imha etmeye çalıştığı uyuşturucu maddenin atık su borusu içerisinde tespit edilerek emare yapıldığını belirtti. 

Günkurt’un evinde de uyuşturucu bulundu
Polis,mesele ile ilgili olarak yapılan ileri soruşturmada zanlı Cem Daniel Günkurt’un evinde yapılan aramada ise yatak odasında tabak içerisinde yaklaşık 1 gram hintkeneviri türü uyuşturucu madde ve bir adet hassas terazi bulunduğunu söyledi. Polis, zanlı Günkurt’un üzerinde ise uyuşturucu satışından elde edildiğine inanılan 250 TL nakit para ele geçirildiğini aktardı. Polis, zanlılar Oğuzhan Uşaklı, Görkem Koyuncu ve Mehmet Tuna’nın gönüllü ifade verdiğini ve vermiş oldukları ifadelerin araştırılacağını belirterek ,soruşturma maksatlı zanlıların 3 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.  Mahkeme talebi kabul etti.

Güncelleme Tarihi: 18 Şubat 2018, 04:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474