banner564

Tehlike yarattı

Aracıyla mağazanın içine giren ve bir gram uyuşturucudan yargılanan Zafer Özkaracan’a 9 ay hapislik verildi

Tehlike yarattı
banner598
Çiğdem AYDIN
Denetimli Serbestlik Yasası’ndan yararlanmasına rağmen, uyuşturucu madde etkisi altında Lefkoşa-Dereboyu bölgesinde kaza yaparak aracıyla bir mağazanın içine dalan Zafer Özkaracan hakkındaki davada dün karar açıklandı. Tutuklu yargılanmak üzere cezaevinde bekleyen sanık Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi heyeti tarafından hapis cezasına çarptırıldı.
Sanık hakkında verilen kararı okuyan ağır ceza mahkemesi yargıcı Alev Ulunay, sanık lehine ve aleyhine olan olguları değerlendirdiklerini, sanığın uyuşturucu madde etkisi altında olduğu bir sırada araç kullanarak kaza yaptığını ifade etti. Yargıç ,söz konusu kaza sonucunda şans eseri bir yaralanma olmadığını, bu nedenle uyuşturucu madde kullanıp araç kullanan ve insan hayatını tehlikeye atan bir kişiye hoşgörü ile yaklaşılamayacağını belirterek, sanığı suçlu bulup mahkûm ettikleri davalardan 9 ay hapis cezası ile cezalandırdıklarını açıkladı.
Sanık Zafer Özkaracan’ın 20 Ağustos 2017 tarihinde, saat 18.00’de Lefkoşa’da, Osman Paşa Caddesi üzerinde madde tesiri altında araç kullandığı esnada kaza yapmış ve olay yerine gelen polis ekipleri sanığın hareketlerinden şüphelenip araç içerisinde arama yaparak 1 adet içerisinde tütün ile karışık sentetik cannabinoid türü uyuşturucu madde bulunan elle sarılmış sigara ile gazete kâğıdına sarılı 1 gram sentetik cannabinoid türü uyuşturucu madde bulması üzerine tutuklanmıştı.

Güncelleme Tarihi: 14 Kasım 2017, 11:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474