banner564

Teknik bilgi aldı

Bakan Dürüst, Mersin Uluslararası Limanı’nda incelemelerde bulundu

Teknik bilgi aldı
banner598
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, Mersin’deki temasları kapsamında Mersin Uluslararası Limanı’nda incelemelerde bulundu.
Burada MIP (Mersin International Port) yetkilileri ve TC Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan tarafından, Bakan Dürüst’ün ziyareti ile ilgili olarak görevlendirilen heyet tarafından karşılandı.
Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, MIP Genel Müdür Yardımcısı Hakan Turunç tarafından, limanı tanıtıcı ve liman hakkında teknik bilgilerin de içerdiği kısa bir film gösteriminin ardından, limanın işleyişi hakkında Bakan Dürüst’e bilgiler verdi.
Yaklaşık olarak 1 saat süren teknik toplantının ardından, MIP yetkilileri ile TC UDHB bürokratları tarafından, Bakan Dürüst’e römorkörle liman içerisinde teknik bir gezi düzenlenerek, limanın denizden tanıtımı gerçekleştirildi.

İlk ziyaret Mersin Valisi Su’ya...
Bakan Dürüst, Mersin ziyareti kapsamında, ilk olarak Mersin Valisi Ali İhsan Su’yu ziyaret ederek, bir süre görüştü.
Dürüst, Mersin’in KKTC için çok önemli bir yerinin de olduğunu kaydederek, “Yıllarca gönderdiğimiz koli ya da mektuplarımızın üzerine Mersin 10 Turkey ibaresini koymadan, mektuplarımız veya göndereceğimiz herhangi bir şey yerine ulaşamıyor. Mersin bizim yıllarca dışa açılan penceremiz olmuştur” dedi.
Mersin Valisi Ali İhsan Su da KKTC vatandaşlarına olan sevgilerini de dile getirerek, “Bundan önce olduğu gibi, bundan sonra da KKTC ile olan ilişkilerimiz daha da artarak devam edecektir” dedi.
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, bugün KKTC’ye dönecek.

Güncelleme Tarihi: 19 Temmuz 2017, 11:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473