banner564

Teminatla serbest

Devlet Kimya Laboratuvarı’nda tahlillerin yapılamaması uyuşturucudan yakalanan Ahmet Okultaş’a yaradı

Teminatla serbest
banner598

Ercan Havaalanı’nda tasarrufunda 10 gram uyuşturucu ile yakalanan Ahmet Okultaş 2 gün süren tutukluluğun ardından dün teminat talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. Kıdemli Yargıç Tacan Reynar, yangından dolayı zarar gören Devlet Kimya Laboratuvarı’nın henüz faaliyete geçmediğini, tahlillerin yapılamadığını ifade ederek, zanlıların haklarından mahrum kalmaması için tutuksuz yargıya karar verdiğini açıkladı. 

Yargıç, turist statüsünde bulunan ve bu tür suçlardan ötürü mahkemeye çıkarılan zanlıların tutuklu yargılanmak üzere cezaevinde gönderildiğini ancak bir süreden beridir tahlillerin yapılamadığını ve bu nedenle sürecin uzadığını ifade ederek, zanlının teminat altında serbest yargılanmasına emir verdi.
Mahkeme, zanlıyı 4 bin TL nakit teminat yatırması, yurt dışına çıkış yasağı ve haftada bir gün polise giderek imza atması şartları ile tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktı.
Zanlı Ahmet Okultaş, 21 Şubat tarihinde saat 16.30 sıralarında narkotik detektör köpeği Cindy’nin tepki vermesi ile üzerinde yapılan aramada10 gram ağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucu madde ile yakalanmıştı.

Güncelleme Tarihi: 25 Şubat 2017, 10:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473