banner564

Tepkileri müdüre

KIB-TEK’te ambar sorumlusu olarak görev yapan El-Sen üyeleri bir günlük uyarı grevine gitti

Tepkileri müdüre
banner598
Raif UZKAN
   Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (El-Sen) üyesi Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (Kıb-Tek) ambar sorumluları dün, müdürün yönetmeliklere aykırı şekilde icraatlarda bulunup, personele baskı ve yıldırma politikaları uyguladığı gerekçesiyle bir günlük uyarı grevi gerçekleştirdi. El-Sen ile bağlı bulunduğu Kıbrıs Türk İşçi Sendikaları Federasyonu (Türk-Sen) yetkilileri, grev dolayısıyla Lefkoşa Sanayi Bölgesi’ndeki Kıb-Tek ambarlarında saat 10.00’da basın açıklaması yapıldı.
   Türk-Sen Başkanı Arslan Bıçaklı, yaptığı konuşmada, geçici olarak kurumların başına gelen müdürlerin, kurumların tapusunun kendisinde olduğu kanısına kapıldığını söyledi.
   Kurumların da ülke gibi halkın malı olduğunu belirten Bıçaklı, herkesin her kurumda yetkisi kadar iş yapması gerektiğini, fakat Kıb-Tek müdürünün adeta “Osmanlı padişahı” gibi davranarak personele “seni attım, seni aldım, sen oraya gideceksin, sen buraya geleceksin” şeklinde müdahalelerde bulunduğunu savundu.

Öksüzoğlu: Sonuç alıcı girişim yapılmadı
   El-Sen Başkanı Umut Öksüzoğlu da konuşmasında, Kıb-Tek müdürünün 3 Nisan’da “Kıb-Tek’in kötü yönetildiği” iddiaları geri alınmadığı takdirde sendikayla görüşmeyeceği yönünde bir bildirim aldıklarına işaret ederek, kurum yönetiminden yetkilendirilecek bir kişinin sendikayla görüşmesini talep ettiklerini belirtti.
   Öksüzoğlu, 29 Temmuz 2016 tarihinde sendikanın yazdığı yazıyla işyerindeki sorunları bildirdiğini fakat aradan geçen 1 yıla yakın sürede sonuç alıcı hiçbir ciddi girişimde bulunulmadığını kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 11 Nisan 2017, 09:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474