banner564

Tepkisi sert oldu

Talat, CTP’nin karar almakta gecikmesi üzerine aday olmayacağını açıkladı

Tepkisi sert oldu
banner598
Raif DOĞRU
Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin (CTP), önümüzdeki yıl yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, muhtemel adaylarından birisi olarak görülen Mehmet Ali Talat’ın, dün kişisel twitter hesabından yaptığı açıklama kamuoyuna bomba gibi düştü. CTP’nin aday belirleme sürecinde izlediği yol hakkındaki sıkıntılarını zaman zaman seslendiren Talat, dün, Cumhurbaşkanlığı seçimlerine katılmayacağını bu kararını da partinin Genel Sekreteri Kutlay Erk’e ilettiğini duyurdu.
Diyalog muhabirinin konu hakkında görüşüne başvurmak istediği İkinci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat herhangi bir açıklamada bulunmadı ve “Twitter hesabımda ne yazdıysam söyleyeceklerim de o dur” ifadelerini kullandı.
Twitter’dan, "Cumhurbaşkanı adayı olmayacağımı ve partimizin adayının yanında duracağımı dün itibari ( 30 Ağustos) ile CTP Genel Sekreterine bildirdim" ifadelerini kamuoyuyla paylaşan Talat’ın, kararından geri adım atıp atmayacağı merak konusu oldu.

CTP kurmaylarına ulaşılamadı
Mehmet Ali Talat’ın kararının CTP içerisinde büyük karışıklığa neden olduğu iddia edildi. Aday belirleme sürecinde, CTP’ye büyük hizmetleri olan Talat’ın, kamuoyu önünde parti yönetimi tarafından küçük düşürüldüğünü savunan bir grubun sert tepki gösterdiği ileri sürüldü. Talat’ın; “Aday olmayacağımı bildirdim” dediği CTP Genel Sekreteri Kutlay Erk’e dün tüm uğraşlara rağmen ulaşılamadı. Erk’in yanında CTP yönetimindeki diğer isimlerin de büyük çoğunluğunun telefonu kapalıydı.

Gözler; Erk ve Yorgancıoğlu’nda
Talat’ın verdiği şok karardan sonra tüm gözler, Diyalog’a geçtiğimiz ay içerisinde, “CTP ile Talat arasında dostluk ilişkisi dışında partisel bir bağ olmadığını” söyleyen ve “Talat, CTP’nin adayı olacak” diyenleri ‘diplomatik bir tavırla’ yalanlayan Genel Sekreter Kutlay Erk ile Talat’ın adaylığı konusunda bugüne kadar net bir açıklama yapmayan Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’na çevrildi.

Partililer tepkili...
Diyalog’a konuşan ve isminin açıklanmasını istemeyen bir CTP Parti Meclisi üyesi, Talat’ın verdiği kararı üzüntüyle karşıladığını belirtti. Talat’ın bu kararından vazgeçmesi için gerekirse parti içerisinde imza toplayacağını belirten üye, CTP’de işlerin karışacağı sinyalini verdi. “Mehmet Ali Talat CTP ile özdeşleşmiş bir isimdir. Adaylığı da partimize güç katacaktır. Onun dışındaki olası isimlerin de bugünden sonra daha sağlıklı düşünmesi gerekir” diyen üye, konu hakkında Genel Başkan Özkan Yorgancıoğlu ve Genel Sekreter Kutlay Erk’in en kısa sürede partililere bir açıklama borcu olduğunu söyledi. 

Talat olmazsa kim aday gösterilecek?
Mehmet Ali Talat’ın dün kamuoyuna Twitter hesabından yaptığı açıklamadan sonra CTP’nin cumhurbaşkanlığı seçimlerinde muhtemel adayları arasında olan Sibel Siber ve Özdil Nami ismi ön plana çıktı. 

Karar günü manidar bulundu
Öte yandan, Mehmet Ali Talat’ın kararını, Türkiye’nin 12’nci Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın KKTC’ye yapacağı ziyaretten bir gün önce açıklaması bazı çevreler tarafından manidar bulundu. Erdoğan ile Talat arasındaki dostluğa dikkat çekilerek, “CTP’nin aday belirleme sürecini uzatması karşısında yarıştan çekilen Talat, bu kararını Recep Tayyip Erdoğan’ın ziyaretinden bir gün önce yaparak, Başbakan Yorgancıoğlu’nu zor durumda bıraktı” yorumları yapıldı.  

Güncelleme Tarihi: 01 Eylül 2014, 10:45
YORUM EKLE
YORUMLAR
Turkish power
Turkish power - 2 yıl Önce

Sayın Uğur sezgin bey evet yazardan bilgili oabilir yazar allemi cihan mı herşeyi doğru bilip doğru mu yorumluyor nedir summe haşa her şeyden münezzeh mi bırakın ona buna yapmayı da açın okuyun

Turkish power
Turkish power - 2 yıl Önce

Cemil sen ispirtoyu kolonyayi fazla kaciriyorsun beynin sulanmis

Turkish power
Turkish power - 2 yıl Önce

Cemil rumuzlu

SIRADAKİ HABER

banner608

banner474