banner564

Terbiye ölçüsü aşıldı

“Ülkedeki sendikal anlayış ile ilgili söylediğim sözler çarpıtıldı” diyen Arıklı, haksız ve yersiz saldırısına maruz kaldığını söyledi

Terbiye ölçüsü aşıldı
banner598
Yeniden Doğuş Partisi (YDP) Genel Başkanı Erhan Arıklı, bir televizyon kanalında ülkedeki sendikal anlayış ile ilgili söylediği sözlerin çarpıtılıp, eksik ve yanlış şekilde kamuoyuna duyurulduğunu belirterek, başta sendikalar olmak üzere birçok kişi, kurum ve kuruluşun haksız ve yersiz saldırısına maruz kaldığını söyledi. 
Arıklı yaptığı yazılı açıklamada, söz konusu gazeteciye haberin yanlış verildiğini söylemelerine, onun da haberi düzeltme sözü vermesine rağmen gerekli düzeltmenin yapılmadığını, yanlış haber üzerine terbiye ölçüsünü aşan yorumların devamına sebebiyet verildiğini savundu. 
Partilerinin sendikalar ile ilgili görüşünün manifestosunda gayet açık ve net bir şekilde ifade edildiğine dikkat çeken Arıklı, açıklamasında “Sendikalar, demokrasinin ve özellikle liberal-kapitalist anlayışla yönetilen ülkelerde işçinin emekçinin en büyük güvencesidir. Sendikacılığın özel sektörde de yaygınlaşması en büyük amacımızdır. Ne var ki ülkemizde var olan sendikal anlayışın değişmesi de kaçınılmazdır. Günümüz sendikaları etkisiz, beceriksiz ve liyakatsiz politikacıların da katkısı ile giderek güçlenmiş ve adeta devlet içinde devlet haline gelmişlerdir” ifadelerine yer verdi. 
Arıklı televizyon programında buna ek olarak söylediğinin ise, sendikal anlayışla mücadele edeceklerini, AB’de ve Güney’de sendikal anlayış ne ise burada da aynısı olacağını, Güney’de öğretmenler sendikasının, canları her istediğinde grev yapıp eğitimi aksatıp aksatmadığını sorduklarını kaydetti. 

Sendikalardan eleştiriler sürüyor
Öte yandan Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) Genel Sekreteri Güven Bengihan, YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı’nın sendikalarla ilgili açıklamalarını eleştirerek, “Sendikalara düşman olan bir insan emeği sömürülen, ezilen, iş kazalarında hayatını kaybeden insanların temsilcisi olamaz” ifadelerini kullandı. 
Bengihan yaptığı yazılı açıklamada, “YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı’nın sendikalara karşı, kin ve nefret içeren açıklaması partisinin, özellikle de  kendisinin Kıbrıs Türk toplumu  ve çalışanların örgütleri ile ilgili gerçek düşüncelerini ortaya koymaktadır” ifadelerine yer verdi. 
Bengihan, Arıklı’nın daha önce de Kıbrıslı-Türkiyeli ayrımını körüklediğini, çözüm yanlısı Kıbrıslı Türklere karşı “ölüm tehditlerinde bulunduğunu” iddia etti.

Güncelleme Tarihi: 20 Ocak 2018, 10:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473