banner564

Tercihi AB oldu

Kıbrıs’taki maaşı 4 bin Euro, Brüksel’de 12 bin 500 Euro

 Tercihi AB oldu
banner598
 Avrupa Parlamentosu (AP) milletvekili olan ve son seçimlerde Güney Kıbrıs milletvekilliğini de kazanan fanatik Rum siyasetçilerinden Eleni Teoharus’un, ikisi arasında tercih yapmak zorunda kaldığı ve Brüksel’de karar verdiği bildirildi. 
   Politis gazetesinin haberine göre; Teoharus  katıldığı bir programda, AP milletvekilliğinden aldığı maaşın 3’te ikisinin kişisel borcu için ayrıldığını ve Kıbrıs’taki maaşın kendisi için yeterli olmayacağını söyledi.
   Gazete, AP milletvekillerinin maaşının 12 bin 500 Euro’yu geçtiğini, ayrıca her oturumda 340 Euro aldıklarını belirtirken, Rum milletvekillerinin maaşlarının ise yaklaşık 4 bin Euro olduğunu aktardı.
   Gazete, Teoharus’un açıklamasında, Limasol’da tercih oylarının sadece 767’sini alan EURO.KO partisinden Yorgos Papadopulos’un kendisinin yerine meclise girecek olmasına yönelik “seçmenleri kandırdığı” şeklindeki eleştirilere yanıt vermeye çalıştığını ancak dün bir başka açıklamasında, seçmenlerinin AP’ye döneceğini bilmediklerini kabul ettiğini vurguladı.

Güncelleme Tarihi: 26 Mayıs 2016, 09:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473