banner564

Tercihi UBP

Bir dönem Ekonomi ve Turizm Bakanlığı yapan Erdoğan Şanlıdağ; yeniden siyasete dönerek, ilk seçimde aday olmak istediğini söylüyor

Tercihi UBP
banner598
Çiğdem AYDIN
Siyasete UBP’de başlayan daha sonra ÖRP’nin kurucuları arasında yer alan ve bir dönem Ekonomi ve Turizm Bakanlığı yapan Erdoğan Şanlıdağ, Kıbrıs konusundaki bilinmezliğin sıkıntı yarattığını söyledi. Şanlıdağ “Halk nelerin olup, bittiğini öğrenmek istiyor” dedi ve olası bir çözüm durumunda eşitliğin şart olduğuna dikkat çekti.
  Soru: Siyasete ne zaman başladınız ne zaman ara verdiniz?..
  Yanıt: 1998 yılında Ulusal Birlik Partisi’nden (UBP) aday oldum ve bu sayede siyasete girmiş oldum. Ama o tarihte seçilemedim. 2003 yılında tekrar seçime girdim ve kazandım. 2005 yılındaki erken genel seçim yapıldı ve ben yine adaylığımı koydum o dönemde de kazandım. 2 dönem vekillik yaptım. 2006 yılında Özgürlük ve Refor Partisi’ni (ÖRP) kuranlardan biri de benim. 2006 yılının son aylarında Ekonomi ve Turizm Bakanı oldum. 2009 Nisan ayına kadar bu görevi sürdürdüm. Ve siyaseti bıraktım şu anda hiç bir siyasi faaliyetim yoktur. 

  Soru:Siyaset öncesinde ne iş yapıyordunuz, şimdi ne yapıyorsunuz?..
  Yanıt: Kamu görevlisiydim. Su İşleri dairesinde 1977 yılından 2003 yılına kadar. Genel Müdürlük de yaptım. Güzelyurt Şube Amirliği de bu dönemlerde oldu. Şimdi emekliliğin tadını çıkarıyorum. Doğayı seviyorum, küçük bir meyve bahçem var. Çiçeklerle, ağaçlarla uğraşıyorum. 

  Soru: Oldukça ara verdiniz ama siyasete yeniden dönmeyi düşünüyor musunuz?
  Yanıt: Kısmetse bu dönem siyasete geri dönmeyi düşünüyorum olursa Ulusal Birlik Partisi’nden bu seçimde aday olmayı düşünüyorum. 

İşi için arayanlar ortada yok
  Soru:Siyasetten ayrıldıktan sonra dostlarınızın size karşı ilgisi değişti mi?.. Arayıp, soran oluyor mu?..
  Yanıt: Dostlarla ilgili bir sıkıntım olmadı. Ama genel olarak görevde olmadığımız için özellikle beni mevkimden dolayı yapabileceğim bir şeyler varsa arayanlar da şimdi etrafımda yoktur. Ama dostlar yine aynıdır onlar değişmedi. 

  Soru: Bugünkü siyaseti nasıl buluyorsunuz?.. Yanlışlar nedir?.. Neler yapılmalı?..
  Yanıt: Bizim siyasetimizde bireysel çıkarlar hep ön plana çıkıyor. Fakat bunda sadece siyasetçiler suçlu değil halk da artık kendini sorgulamalıdır. İnsanlar artık vizyona oy vermelidirler. Toplum çok değişime açık değil. Kıbrıs konusu çözüldükten sonra ancak değişir diye düşünüyorum. Toplum devlet ciddiyetini hissetmelidir. Şu anda bunun farkında değiller. Herkes bir siyasi partinin kuyruğuna takıldı gidiyor. İstihdamlar da bunun bir göstergesi olarak kabul edilebilir. Düzelmesi için toplumun devlet ciddiyetini kavraması ve hissetmesi, istikrarlı kararlarla yürütülmesi gerekir.
  Soru: Sizce KKTC’nin en önemli sorunları nedir? 
  Yanıt: Bence su konusu, Turizm ve Kıbrıs konusu. Su konusunda ta baştan beri yapılan yanlışlar ve yapılamayanlar beni tetikledi. Turizm de ise turizm bir devlet politikası olmalıdır ama o treni kaçırdık. Kıbrıs konusundaki bilinmezlik ise halkın canını sıkıyor. 

İki kurucu devlet
  Soru:Kıbrıs sorununun çözümü konusunda ne düşünüyorsunuz?..
  Yanıt: Kıbrıs konusunda şu anda sürdürülen siyasette bir çözüme ulaşılması taraftarı değilim. Bana göre dünyadaki süper güçler kalıcı bir barış istemiyorlar. Kıbrıs’ta kalıcı bir barışın sağlanabilmesi için Kıbrıs Türk Devleti oluşturulması gerektiği kanısındayım. İki kurucu Devlet temelinde bir çözüm olması taraftarıyım. Şu anda kapalı kapılar ardında görüşülüyor halka bilgi verilmiyor.  

Soru:Kıbrıs Türk tarafı çözüme hazır mı?.. Değilse ne yapmalı?..
  Yanıt: Genel anlamda Kıbrıs Türk tarafının bilinçli olmadığı halde hazır olduğunu düşünüyorum. Fakat ekonomik anlamda hazır değiliz.Yasalarımız da ne yazık ki hazır değil..

  Soru: Müzakerelerde en önemli sorun ne olacak? Ve bu nasıl çözülebilir?..
  Yanıt: Toprak konusu bana göre en önemli sorundur. Bence bu sorun iki toplum arasında çözülebilecek bir sorundur ama devletlerarası. Mülkün bireyselliğe indirilmesi halinde bir kaos çıkarabilir.

Güncelleme Tarihi: 28 Temmuz 2016, 09:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473