banner564

Terfi krizi

KTAMS, Başbakanlık önünde protesto eylemi düzenledi

Terfi krizi
banner598
Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS), “Başbakanlık’ın kadro fazlası olarak derece terfisi alınmasına yönelik talep edilen yetkilere yılbaşına kadar cevap vermeme” kararını, Başbakanlık önünde yaptığı basın açıklamasıyla protesto etti. 
KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan açıklamasında, ülkedeki her bireyin ver her çalışanın en iyi yaşam standardını hak ettiğini dile getirerek, hükümetlerin görevinin de gerek halka gerekse çalışanlara iyi bir yaşam standardını kazandırmak olduğunu söyledi.
Çalışanların günü geldiğinde tayin ve terfisinin yapılmasını istediğini dile getiren Kaptan, “kamuda reform diyenlerin, çalışanların haklarını bir taraftan budarken diğer taraftan da yasal hakları olan 44/2006 sayılı yasadan kaynaklanan ve derece terfilerinde kadro fazlası olarak alacak kişilerin Bakanlıkların yazdığı yazılarına bile cevap vermediklerini” ileri sürdü.

Gazimağusa’da süresiz grev…
Öte yandan KTAMS ve Kamu-Sen, Gazimağusa Posta Şubesi koli bölümünde süresiz grev başlatıyor.
KTAMS ile Kamu-Sen'den yapılan ortak açıklamaya göre, iki sendika; Gazimağusa Posta Şubesi’nde bina ve personel eksiği nedeniyle yaptığı uyarı grevlerinin sonuç vermemesi üzerine çalışanlarla yapılan değerlendirme sonucu Gazimağusa Şubesi koli bölümünde 30 Kasım tarihinden itibaren süresiz grev başlatma kararı aldı. 

Güncelleme Tarihi: 27 Kasım 2015, 09:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473