banner564

Tetiği yoktu

Kız kardeşi, “Abi yetiş” diye bağırınca okulu basan Hüseyin Kemik’in elindeki hava tüfeğinin kullanılamaz durumda olduğu ortaya çıktı

Tetiği yoktu
banner598
Çiğdem AYDIN
Elindeki tüfekle Başkent Lefkoşa’nın Ortaköy bölgesinde bulunan Levent Koleji’ne önceki gün giden, büyük korku ve paniğe yol açan Hüseyin Kemik dün Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.
Mahkemede aktarılan ifadeye göre, Kız kardeşi, “Abi yetiş” diye bağırınca okulu basan Hüseyin Kemik’in elindeki hava tüfeğinin kullanılamaz durumda olduğu ortaya çıktı.
Duruşmada zanlının 21 Mayıs günü Levent Kolejde meydana gelen başkasının adına tescilli hava tüfeğini taşıma, tasarruf ve korkutmak amacı ile silah teşhir etme suçlarını işlediği belirtildi. Polis, zanlının önceki gün saat 11.00 sıralarında Levent Kolejinin park yerinde kız kardeşi ile sözlü tartışmaya giren şahsı korkutmak amacı ile hava tüfeğini teşhir ettiğini belirtti. 

Kardeşi darp ediliyor zannetti…
Polis, zanlının ifadesinde kız kardeşinin kendisini telefonla aradığını, “Abi yetiş” dediğini ve o esnada bazı sesler duyduğunu ve kız kardeşinin darp edildiğini sandığını anlattığını açıkladı. Polis, zanlının kız kardeşinin darp edildiğini düşündüğü için yanına hava tüfeğini alarak okula gittiğini itiraf ettiğini belirtti. Polis, zanlının teşhir ettiği hava tüfeğinin annesinin elinden aldığını ve aracının bagajına koyduğunu, daha sonra da polise getirerek teslim ettiğini açıkladı. 
Polis, hava tüfeği üzerinde yapılan ilk incelemede sustasının ve tetiğinin olmadığını belirlediklerini ancak balistik incelemeye gönderdiklerini ifade etti. 

Tüfeği, köpeğini gezdirirken bulmuş…
Polis, zanlının hava tüfeğini köpeğini gezdirirken Gönyeli’de baraj bölgesinde bulduğunu öne sürdüğünü, hava tüfeğinin ise Nihat Nalbantoğlu isimli şahıs adına kayıtlı olduğunu vurguladı. Görgü tanıklarından silah ile ilgili ifade aldıklarını, tanıkların emare olarak alınan silahın zanlının elindeki silah olduğuna dair ifade verdiğini kaydeden polis, zanlının üniversite öğrencisi ve KKTC vatandaşı olduğunu belirterek teminata bağlanmasını talep etti.

Suç değil kabahat işledi…
Yargıç Meltem Dündar, önceki gün meydana gelen olaydan sonra gözaltına alınan zanlının mahkemeye çıkarılmak üzere 10 bin şahsi 10 bin de kefalet senedi ile serbest bırakıldığını belirterek, zanlının işlediği suçun cürüm (suç/ağır bir suç)  değil kabahat (para cezası öngören basit suçlar) olduğunu vurguladı. Yargıç, zanlıyı yurt dışına çıkış yasağı, haftada bir polise giderek imza atması,5 bin TL nakit teminat yatırması ve bir kefilin 100 bin TL değerinde kefalet senedi imzalamasına karar verdi.

Güncelleme Tarihi: 23 Mayıs 2015, 10:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474