banner564

Ticaret hayali suya düştü

Hüseyin Karaböcek, güneyden kilosunu 4 Euro’ya satın aldığı 2 tondan fazla eti, satmak için kuzeye geçirdiği esnada polise yakalandı

Ticaret hayali  suya düştü
banner598
Çiğdem AYDIN
Güney Kıbrıs ile Kuzey Kıbrıs arasında et fiyatlarında büyük fark bulunması, bu işin kaçakçılığını yapanlar için yeni bir rant kapısı oluşturuyor. Daha önce et kaçakçılığından sabıkası bulunan Hüseyin Karaböcek isimli zanlı güneyden kilosunu 4 Euro’ya aldığı 2 tondan fazla eti kuzeye geçirirken suçüstü yakalandı.  Akıncılar bölgesinde önceki gün gerçekleştirilen operasyon sonucu ele geçirilen 2 bin kilo kaçak et ile ilgili polis soruşturması başlatıldı. Etleri Güney Kıbrıs’tan kaçak olarak getiren ve daha önceden de et kaçakçılığından birkaç kez tutuklanan zanlı Hüseyin Karaböcek dün tutuklama talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. 

Gaziler Köyünde polise yakalandı
Polis, zanlı Hüseyin Karaböcek’in Askeri yasak bölgeyi ihlal ettikten sonra Güney Kıbrıs’a geçip Dali köyünde önceden anlaşmış olduğu bir kasaptan, kilosu 4 Euro’dan toplam 2 bin 350 kilo büyük baş hayvan eti alarak Kuzey Kıbrıs’a getirdiğini söyledi. Polis, zanlının alınan ihbar üzerine Gaziler köyünde tespit edildiğini ve hakkında gümrüksüz mal tasarrufu ve askeri yasak bölgeyi ihlal suçundan soruşturma başlatıldığını belirtti. Polis mesele ile ilgili olarak zanlının gönüllü ifade verdiğini, soruşturmanın devam ettiğini belirterek 2 gün polise gözetiminde kalmasını talep etti.
Talebi değerlendiren mahkeme zanlı hakkında 2 gün tutukluluk emri verdi.

Güncelleme Tarihi: 11 Şubat 2016, 09:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474